ثبت درخواست تعمیرات

کاهش و افزایش خودبخود باد کولر گازی اسپلیت

بازدید: 507 بازدید
کاهش و افزایش خودبخود باد اسپیلت

امروزه در بسیاری از خانه‌ها و ادارات از کولرهای گازی یا اسپلیت استفاده می‌شود. این کولرها در گرمای تابستان، با خنک کردن فضای داخل ساختمان و پخش یکنواخت باد، فضای مطبوعی را به وجود می‌آورد. یکی از مشکلاتی که دارندگان این نوع کولر با آن مواجه می‌شوند، کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت است. بروز این مشکل پخش هوای خنک در فضا را با مشکل مواجه می‌کند و نگرانی‌هایی را به وجود می‌آورد.

کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت شاید در ابتدا چندان آزار دهنده یا مشکل ساز نباشد، اما بی توجهی به آن می‌تواند به مرور زمان موجب وارد آمدن آسیب بیشتر به دستگاه و افزایش هزینه تعمیر آن شود. بنابراین بهتر است دلایل بروز این مشکل را بشناسید و تلاش کنید در همان ابتدای کار جلوی بدتر شدن شرایط کولر را بگیرید. اگر شما هم با این مشکل مواجه شده‌اید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه کارکرد کولر گازی اسپلیت

وظیفه اصلی کولر اسپلیت این است که با عبور هوای محیط از روی کویل‌های کولر، با استفاده از قسمت سرما دهنده در کولر این هوا را خنک کرده و به بیرون بفرستد و این کار را تا زمانی که دمای اتاق به دمای مطلوب برسد ادامه دهد. در صورتی که با کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت مواجه شُدید، مفهومش این است که کولر گازی نمی تواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

کولر اسپلیت کار خود را با استفاده از یک فن به نام فن بلوور انجام می‌دهد. این فن که به شکل یک پروانه استوانه‌ای است، در داخل یک پنل قرار گرفته است. این فن با انرژی که از موتور کولر می‌گیرد، مدام حرکت کرده و هوای خنک شده در کولر را به بیرون انتقال می‌دهد. به وجود آمدن اشکال در این سیکل کاری موجب می‌شود که کولر نتواند کار خود را به درستی انجام دهد و هوای اتاق به خوبی خنک نشود.

دلایل کاهش و افزایش خودبخود باد کولر گازی اسپیلت

دلایل کاهش و افزایش خودبخود باد کولر گازی اسپلیت

عوامل زیادی می‌توانند باعث کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت شوند. برخی از این دلایل ریشه ی ساده‌ای دارند و هر شخصی می‌تواند با تشخیص و برطرف کردن آن مشکل به وجود آمده برای دستگاه را برطرف کند. اما برخی دیگر از دلایل کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت ریشه ی فنی دارند؛ برای برطرف کردن این دسته از مشکلات باید دانش فنی کافی از نحوه کارکرد کولر و قطعات مختلف داخل آن داشته باشید و یا برای تعمیر آن از تعمیرکار متخصص  تعمیرات کولر گازی کمک بگیرید. در ادامه مطلب، این دلایل را بررسی می‌کنیم.

کثیف شدن فیلتر هوا

یکی از دلایل کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت کثیف شدن فیلتر هوای کولر و مسدود شدن آن می‌باشد. کولر اسپلیت هوا را از فضای اتاق دریافت کرده و پس از خنک کردن آن را به بیرون پرتاب می‌کند. اگر کولر بتواند مقدار کمی هوا را وارد خود کند، طبیعی است که میزان هوای خروجی آن نیز کاهش یابد. کثیف شدن فیلتر هوا با ذرات گرد و غبار و مسدود شدن بخش‌هایی از آن، مانع از ورود کامل هوا به کولر می‌شود و بنابراین قدرت پرتاب باد خروجی کولر اسپلیت را کاهش می‌دهد.

در صورتی که در فواصل زمانی مناسب کولر گازی را سرویس نکرده باشید، فیلتر آن به مرور کثیف می‌شود. اگر در حین کارکرد کولر متوجه خارج شدن گرد و غبار سیاه رنگ از کولر گازی شُدید، تردید نکنید که فیلتر دستگاهتان نیاز به سرویس دارد. در صورتی که پنل داخلی کولر را در محلی نزدیک به آشپزخانه قرار داده باشید، احتمال کثیف شدن فیلتر افزایش می‌یابد. چرا که پس از مدت ذرات چربی ناشی شده از پخت و پز غذا در آشپزخانه وارد کولر اسپلیت می‌شود و پس از مدتی با مسدود کردن فیلتر و پره‌های فن، موجب کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت می‌گردد.

برای بررسی این موضوع، پس از خاموش کردن اسپلیت،  پنل کولر را باز کرده و ظاهر فیلتر آن را بررسی کنید. اگر فیلتر سالم بود، با تمیز کردن آن می‌توانید مشکل را برطرف کنید. در صورتی که شکستگی یا فرسودگی را در فیلتر مشاهده کردید، باید آن را تعویض کنید. توصیه می‌شود هر سال یا نهایتاً 2 سال یک بار، پیش از رسیدن فصل تابستان، سرویس کولر اسپلیت را انجام دهید.

یخ زدن کویل‌های اواپراتور

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند موجب کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت شود، یخ زدن کویل‌های اواپراتور کولر است. کولر اسپلیت هوای وارد شده را از روی کویل‌های اواپراتور عبور داده و خنک می‌کند. در صورتی که کویل‌ها یخ بزنند، مسیر عبور هوا از روی آن‌ها با انسداد مواجه می‌شود و همین موضوع ضمن کاهش خنکی هوا، گردش طبیعی آن را نیز با مشکل مواجه می‌سازد. دلایل یخ زدن کویل‌های اواپراتور عبارتند از:

  • وجود نشتی در مبرد
  • کثیف شدن فیلترهای هوا وا یا انسداد دریچه برگشت کولر
  • وجود گرد و غبار برای مدت نسبتاً طولانی بر روی کویل‌های اواپراتور

برای بررسی این مشکل، لازم است کویل‌های اواپراتور را مورد بازدید قرار دهید. اگر شاهد تشکیل یخ بر روی کویل‌ها بودید، لازم است که تنظیمات فن ترموستات کولر را از حالت “Auto” به حالت “On” تغییر دهید. با انجام این کار به لوله‌های مبرد کمک می‌کنید که زودتر یخ‌ها را آب کند. پس از بررسی کویل ها، باید فیلترهای هوای کولر را مورد بازدید قرار دهید. در صورت خرابی یا انسداد، باید این فیلترها را تعویض کنید.

در صورتی که با انجام این کارها مشکل کولر برطرف نشد و همچنان شاهد یخ زدگی کویل‌ها بودید، باید وجود نشتی در قسمت مبرد کولر مورد بررسی قرار گیرد. در صورت وجود نشتی، پس از برطرف کردن آن باید گاز خنک کننده کولر را شارژ کنید و گاز خارج شده به واسطه نشتی را جبران کنید.

انسداد یا نشتی لوله‌های کولر گازی

لوله‌های کولر اسپلیت، هوای خنک شده را به فضای داخل خانه انتقال می‌دهند. در صورتی که در سیستم لوله کشی کولر گازی نشتی یا انسداد به وجود آید، شدت پرتاب باد کولر کاهش یافته و شاهد کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت خواهید بود.

برای بررسی وجود نشتی یا انسداد در لوله‌های کولر، نیاز به دانش فنی دارید. به همین دلیل برای بررسی این مورد لازم است که از تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید. در صورت وارد آمدن آسیب به سیستم لوله کشی کولر اسپلیت، با تعمیر یا تعویض بخش خراب شده مشکل کولر برطرف می‌شود.

خراب شدن بلوور کولر گازی

در کولرهای اسپلیت، بلوور مسئولیت گردش هوا و خنک کردن فضای اتاق را بر عهده دارد. در صورتی که در عملکرد این قسمت مشکلی ایجاد شود، شدت پرتاب باد کولر کاهش پیدا کرده و چرخش هوا به خوبی انجام نمی‌شود. خراب شدن موتور بلوور و نشست گرد و غبار بر روی تیغه‌های آن، جزو متداول‌ترین مشکلاتی است که برای این قسمت از کولر اسپلیت به وجود می‌آید.

برای بررسی سلامت بلوور، لازم است کولر را خاموش کرده و برق آن را قطع کنید. پس از آن با برداشتن پنل کولر، می‌توانید از بلوور بازدید کنید. در صورت مشاهده جرم و کثیفی، با استفاده از یک برس کوچک یا مسواک به آرامی کثیفی‌های موجود را برطرف کنید. اگر شکستگی یا تغییر شکل را در پره‌های فن مشاهده کردید، همین موضوع می‌تواند عامل کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت باشد. بی توجهی به این موضوع در درازمدت آسیب جدی به کولر وارد می‌کند و هزینه تعمیرات را برای شما افزایش می‌دهد.

نوسانات برق

نوسانات برق یکی دیگر از عواملی است که بر شدت باد کولر اسپلیت شما اثر می‌گذارد. اگر در منطقه‌ای قرار دارید که نوسانات برق شما زیاد است، این موضوع در دراز مدت آسیب جدی به کولر وارد می‌کند. در چنین شرایطی لازم است حتماً از محافظ برق برای کولر اسپلیت استفاده کنید.

خراب شدن محافظ برق

اگر از محافظ برق برای کولر گازی استفاده می‌کنید و شاهد کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت هستید، دلیل آن می‌تواند خراب شدن محافظ باشد. در صورتی که محافظ برق نتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، عملکرد نادرست آن می‌تواند بر کارکرد طبیعی کولر اثر گذاشته و شدت باد آن را کاهش دهد.

خراب شدن برد اصلی کولر گازی اسپلیت

برد اصلی کولر اسپلیت، قسمتی است که فرمان انجام مراحل مختلف کارکرد کولر اسپلیت را به قسمت‌های مختلف آن می‌دهد. در صورتی که برد اصلی معیوب شود و نتواند در زمان مقرر فرمان لازم را به بخش‌های مختلف کولر صادر کند، کولر نمی تواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و همین موضوع می‌تواند موجب کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت شود.از آن جایی که برد اصلی کولر جزو گرانقیمت‌ترین قطعات آن است و برای بررسی سلامت بخش‌های مختلف آن نیاز به شناخت قطعات الکترونیکی و دانش برقی دارید، برای بررسی این موضوع بهتر است از تعمیرکار حرفه‌ای و متخصص در امور برقی کمک بگیرید.

جلوگیری ازخراب شدن اسپیلت

سخن پایانی

تصور کردن ظهر تابستان بدون استفاده از کولر برای کسانی که عادت به استفاده از کولرهای گازی یا اسپلیت دارند، کابوسی وحشتناک است! برای اینکه از به وجود آمدن مشکلات این چنینی پیشگیری شود، لازم است که هر ساله کولر گازی خود را سرویس کرده و قسمت‌های مختلف آن را تمیز کنید. یکی از مشکلاتی که کاربران کولر گازی با آن مواجه می‌شوند، کاهش و افزایش خودبخود باد اسپلیت است.عوامل زیادی می‌توانند موجب بروز این مشکل شوند؛ برخی از این مشکلات به سادگی با تمیز کردن بخشی از کولر برطرف می‌شوند و برای برطرف کردن برخی دیگر نیاز به شناخت قطعات داخلی کولر و اطلاع از ساز و کار عملکرد کولر دارید. با مطالعه نکات بیان شده می‌توانید با کمک گرفتن از مراکز تعمیرات لوازم خانگی دیبا پشتیبان ایرانیان این مشکل دستگاه خود راشناسایی کرده وان را برطرف کنید.

 

دسته‌بندی آموزش تعمیرات کولر گازی مقالات آموزش تعمیرات کولر گازی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت