تعمیر پارگی لاستیک لباسشویی
لاستیک دور درب لباسشویی به دلایل مختلفی از جمله فرسودگی ممکن است پاره شود. اگر لاستیک دور درب لباسشویی پاره شود آب از داخل لباسشویی به بیرون نشت میکند و لباسشویی دچار آبریزی میشود.نشت آب صدمات زیادی به دیگر قطعات لباسشویی میزند و از طرفی ممکن است سبب خطرات جانی مانند برق گرفتگی شود.لاستیک دور درب ماشین لباسشویی، دورتادور دیگ لباسشویی(جایی که لباسها را داخل لباسشویی میگذارید) قرار دارد. لاستیک دور درب لباسشویی بیشتر از بقیه قطعات ماشین لباسشویی در معرض رطوبت قرار دارد و به همین علت زودتر فرسوده میشود.تعویض لاستیک ماشین لباسشویی نیاز به دانش و مهارت دارد و باید توسط
تعمیرکار لباسشویی انجام شود. ما در این مقاله به دلایل خراب شدن لاستیک لباسشویی، روش تعویض لاستیک دور درب لباسشویی و نکاتی برای نگهداری بهتر از آن پرداختهایم.
لاستیک دور درب لباسشویی چیست؟

لاستیک دور درب لباسشویی یکی از قطعات مهم در ماشین لباسشویی است. مهمترین کارکرد لاستیک دور درب این است که مانع خروج آب در حین شستشو میشود. این لاستیک، فضای بین درب و بدنه لباسشویی(دیگ) را پر میکند و سبب میشود هنگام شستشو صدای لرزش و سر و صدای کمتری بشنویم. یکی دیگر از کارکردهای این لاستیک، حفاظت از شیشه لباسشویی هنگام شستشو است.چنانچه لاستیک خراب یا پاره شده باشد و یا سوراخ باشد، نیاز به تعویض دارد. به طور کلی در زمان مشاهده پارگی باید در سریعترین زمان برای تعمیر ماشین لباسشویی و تعویض لاستیک درب ماشین لباسشویی اقدام کنید.
انواع لاستیک دور درب لباسشویی

لاستیک دور درب مورد استفاده در ماشینهای لباسشویی معمولا ۳ نوع هستند. نوع لاستیک استفاده شده در لباسشویی اغلب بستگی به مدل و سال ساخت ماشین لباسشویی دارد. انواع لاستیک لباسشویی عبارتاند از:
لاستیکهای ساده در لباسشوییهای قدیمی استفاده میشدند. این لاستیکها هیچگونه شیاری ندارند و تعویض آنها راحت است.
شیاری برای گردش آب بر روی این نوع لاستیک تعبیه شده است. در لباسشوییهایی که از این نوع لاستیک در آنها استفاده شده است، آب از دو طریق وارد دیگ میشود. در این لباسشوییها آب از طریق محفظه ورود آب و هم از طریق شیار روی این لاستیک، وارد لباسشویی میشود.
در این نوع لاستیک دو شیار وجود دارد. یک شیار برای گردش و چرخش آب و دیگری برای چراغ لباسشویی. در این نوع لاستیکها هنگام گردش آب، آب به راحتی روی لباسها ریخته میشود. ضخامت این نوع لاستیکها بیشتر از بقیه انواع لاستیک است که باعث میشود از لرزش لباسشویی جلوگیری شود.این مدل لاستیک در لباسشوییهای جدید استفاده شده است و تعویض و تعمیر آنها کار دشوار و کاملا تخصصی است.
دلایل پارگی لاستیک دور درب

رعایت نکردن یکسری اصول و نکات طول عمر لاستیک دور درب لباسشویی را کم میکند. پارگی لاستیک به علل مختلفی اتفاق میافتد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
استفاده از شویندههای نامناسب
استفاده از شویندههای نامناسب و خیلی قوی به مرور زمان باعث خوردگی لاستیک میشوند. توجه کنید که از شویندههای مناسب و به مقدار مشخص شده استفاده کنید.
در هنگام قراردادن لباسها در لباسشویی دقت کنید که لباسها کاملا در داخل دیگ لباسشویی قرار بگیرند. گاهی گیر کردن لباس به لاستیک و کشیدن آن باعث پارگی لاستیک دور درب لباسشویی میشود.
گاهی خرابی بعضی قطعات دیگر لباسشویی باعث گیر کردن آن به لاستیک لباسشویی و در نهایت پاره شدن لاستیک میشود.
وقتی جرم بر روی لاستیک رسوب کند باعث پوسیده شدن و پارگی لاستیک میشود. بهتر است هر چند وقت یکبار کاملا لاستیک را تمیز و جرمگیری کنید.موارد ذکر شده تعدادی از دلایل پارگی لاستیک لباسشویی هستند اما ممکن است دلایل دیگری هم در این لیست جای بگیرند به طور مثال لاستیک بعد از یک مدت فرسوده میشود و فرسودگی باعث خرابی و پارگی لاستیک خواهد شد.
مراحل تعویض لاستیک دور درب ماشین لباسشویی

پیشنهاد میکنیم بیرون آوردن و تعویض لاستیک دور درب لباسشویی را به یک متخصص و
تعمیرکار لباسشویی بسپارید چرا که این کار یک کار کاملا تخصصی است و نیاز به مهارت و دانش دارد.میتوان گفت تعویض و تعمیر لاستیک لباسشویی در تمام برندهای ماشین لباسشویی تقریبا یکسان است و روش کار تغییری نمیکند. ما در اینجا صرفا برای آگاهی و آشنایی، مراحل بیرون آوردن لاستیک لباسشویی و تعویض لاستیک را مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
- ابتدا لباسشویی را خاموش کنید و از برق بکشید.
- پیچهای مربوط به پنل را باز کنید وپنل جلو دستگاه را جدا کنید.
- محفظه جاپودری را بیرون بیاورید.
- تمام سیمهای ارتباطی به برد الکترونیک را جدا کنید.
- تمام پیچهای قسمت فیلتر لباسشویی و پمپ تخلیه را باز کنید.
- درب لباسشویی را آزاد کنید و بیرون بکشید.
- پیچهای میکروسوئیچ را باز کنید.
- لاستیک دور درب را باز کنید.
- لاستیک جدید را جایگزین لاستیک قبلی کنید.
- قبل از چسباندن لاستیک جدید محل را کاملا خشک و تمیز کنید.
- از چسب قوی و مناسب برای چسباندن لاستیک استفاده کنید.
- تمام مراحل بالا را اعم از قرار دادن دوباره میکروسوئیچ، درب لباسشویی، فیلتر و…. انجام دهید.
این مراحل را برای آشنایی و آگاهی با مراحل تعویض لاستیک دور درب ماشین لباسشویی بیان کردیم و توصیه میکنیم اگر دانش و مهارت کافی در این زمینه ندارید، به هیچ عنوان اقدام به انجام این کار نکنید.
نکاتی برای پیشگیری از خرابی لاستیک دور درب لباسشویی

تمام قطعات لباسشویی بعد از مدتی فرسوده و خراب میشوند. لاستیک دور درب لباسشویی هم از این قاعده مستثنی نیست اما رعایت یکسری نکات و اصول سبب میشود که عمر لاستیک بیشتر شود و ماندگاری بالاتری داشته باشد. در این قسمت مقاله به تعدادی از این نکات اشاره میکنیم.
تمیز کردن لاستیک دور درب لباسشویی
باید به صورت متناوب و دورهای لاستیک دور درب لباسشویی را تمیز و جرمگیری کنید. خشک کردن لاستیک لباسشویی پس از هربار شستشو شدیدا توصیه میشود.
سعی کنید بعد از هر بار شستشو درب ماشین لباسشویی را باز بگذارید تا لاستیک خشک شود. چرا که رطوبت باعث پوسیدگی لاستیک و پاره شدن آن میشود.
برای شستشوی لباسها از دمای مناسب آب استفاده کنید. مواد شوینده معمولا برای فعال کردن آنزیم به دمای مناسب آب احتیاج دارند. اگر آب سرد باشد، شوینده با آب سرد به خوبی ترکیب نمیشود و در طولانی مدت باعث ایجاد جرم در لباسشویی و آسیب به لاستیک دور درب میشود.
استفاده بیش از حد از نرم کننده
استفاده بیش از اندازه از نرم کننده، باعث ایجاد رسوب روی لاستیک لباسشویی میشود و به لاستیک دور درب لباسشویی صدمه میزند.رعایت نکات بالا احتمال مواجه با پارگی لاستیک لباسشویی را بسیار کم میکند و به سلامت دستگاه و افزایش طول عمر دستگاه کمک میکند.
سخن آخر دیبا پشتیبانلاستیک دور درب در ماشین لباسشویی قطعهای بسیار با اهمیت است. اگر لاستیک، دچار پارگی یا خرابی باشد آب نشت میکند و فرآیند شستشو متوقف میشود. کارکرد دیگر لاستیک در لباسشویی محافظت از شیشه لباسشویی و جلوگیری از لرزش زیاد است.دلایل مختلفی ممکن است باعث آسیب به لاستیک ماشین لباسشویی شود اما رعایت یکسری نکات مثل خشک کردن لاستیک بعد از هر بار شستشو، در نگهداری و طول عمر لاستیک بسیار تاثیرگذار است.تعویض لاستیک دور درب ماشین لباسشویی کاری سخت و کاملا تخصصی است و حتما باید برای در آوردن لاستیک و جایگزینی لاستیک جدید از تکنسین
تعمیر لوازم خانگی کمک بخواهید.