پمپهای کفکش قادرند آبهای محلول در پایینترین سطح را خارج کنند و به همین دلیل یکی از پرکاربردترین پمپها هستند. پمپ آب کفکش بدنه استیلی دارد و برای آبرسانی بهتر در مصارف خانگی و صنعتی استفاده میشوند.
این نوع پمپ از طریق مکانیسم خاصی به نام «کفکش» که در قسمت پایینی پمپ قرار دارد، آب را جمع و به بالا میآورد. این پمپها در هنگام خراب شدن باید توسط فرد متخصص عیبیابی و تعمیر شوند تا به سایر قطعات آن آسیب وارد نشود.
دیبا پشتیبان تعمیر انواع پمپ از جمله پمپ آب کفکش را به صورت تخصصی و با اعزام تکنسین مجرب در محل با استفاده از قطعات اورجینال انجام داده و برای کیفیت خدمات ضمانت ۶ ماهه ارائه میدهد. در این مطلب تیم دیبا پشتیبان به بررسی عیوب رایج پمپ آب کفکش و عیبیابی آن پرداختهاند. پس با ما همراه باشید.
پمپ آب کفکش برای انتقال آب صاف و بدون املاح طراحی شده است. زمانی که آب دارای املاح زیاد و گل و لای و ماسه باشد، عمر قطعات آن کاهش مییابد و زودتر خراب میشود.
همچنین باید برای پمپ کفکش از سیستم حفاظتی مناسب استفاده کرد. این سیستم حفاظتی از سوختن پمپ جلوگیری میکند و باعث مقاومت در برابر آمپر اضافی، کنترل فاز و کنترل حرارتی میشود. در این بخش به عیوب رایج پمپ کفکش میپردازیم.
ممکن است لوله تخلیه خروجی آب از پمپ جدا شده باشد. قبل از هر گونه اقدام ابتدا برق را قطع کنید. سپس اتصالات پمپ را بررسی کنید. بعد از بررسی محل اتصال لوله، به بررسی محفظه خروجی بپردازید که مسدود نباشد. گاهی به دلیل وجود رسوبات خروجی محفظه جرم گرفته و مسدود میشود. در این حالت باید محفظه خروجی سیال را جدا کرده و تمیز کنید.
اگر سیمپیچ الکترو پمپ کفکش دچار ایراد یا سوختگی شده باشد، آب از پمپ خارج نمیشود. در این صورت باید سیمپیچی الکترو پمپ تعمیر یا تعویض شود.
در مواقعی که فشار آب خروجی از پمپ کم است باید ابتدا چک کنیم که آمپر و توان مورد نیاز پمپ تامین میشود. در مواقعی که فشار آب خروجی کم است، ممکن است محفظه پمپ کفکش مسدود باشد. در این حالت آب به اندازه کافی به محفظه وارد نمیشود در نتیجه فشار آب خروجی کم خواهد شد.
همچنین اگر قطر پروانه پمپ کفکش به دلیل فرسودگی و سایش از مقدار استاندارد کمتر شود، آب فشار لازم را نخواهد داشت. در این شرایط باید پروانه پمپ کفکش را تعویض کرد.
اولین دلیل ممکن برای این اشکال، میتواند ایجاد اتصال کوتاه بین سیمپیچ استارتر و بدنه پمپ باشد. اگر پروانه پمپ گیرپاژ کند و نتواند درست حرکت کند نیز این مشکل به وجود می آید.
اولین دلیل میتواند جدا شدن لوله یا شکستن آن از کفکش باشد. در این حالت باید لوله تعویض شود و یا دوباره در جای خود با اتصالات محکمتر قرارگیرد. علت دیگری که ممکن است باعث این مشکل شود شکستن پروانه است. بهتر است از پروانه با جنس استیل، چدن و برنج استفاده کرد زیرا پروانه های پلاستیکی مقاومت کمی دارند و در اثر وجود ذرات بزرگ سیال و یا آب ممکن است دچار شکستگی شوند.
یکی از دلایلی که باعث میشود پمپ بسوزد، بدون آب کار کردن پمپ است. به دلیل اینکه پمپ معمولا در چاه قرار داده میشود، قسمت مکش پروانه پمپ ممکن است در گل ولای فرو رود و باعث سوختن یا نیم سوز شدن پمپ شود. بهتر است در فاصله ۵۰ سانتیمتری با کف چاه قرار دهید.
پمپ کفکش با اینکه از سیستم پیچیدهای استفاده نمیکند اما نگهداری و تعمیر پمپ آب آن بسیار با اهمیت است. در این مقاله به معرفی عیوب رایج و نحوه عیب یابی آن پرداختیم اما مسئلهای که باید به آن توجه شود، این است که پیدا کردن درست و صحیح علت مشکلات بسیار مهم و حیاتی است.
در هنگام مواجه با خرابی و اشکال در پمپ آب کفکش میتوانید با دیبا پشتیبان تماس بگیرید و در ابتدا از کارشناسان متخصص مجموعه مشاوره بگیرید و اگر مشکل برطرف نشد و نیاز به تعمیرات لوازم خانگی و صنعتی داشتید، درخواست تعمیرات خود را ثبت کنید و برای ثبت اولین درخواست تعمیرات ۲۰ درصد تخفیف بگیرید.
سوالات متداول
در این بخش به پاسخگویی و بررسی سوالات پرتکرار کاربران میپردازیم. پاسخ این سوالات شاید برای شما هم مفید باشد. این سوالات عبارتاند از:
شکستن عایقها، تبدیل شدن انرژی موتور به گرما و آب شدن سیمهای لاکی از جمله علائم خشک کار کردن پمپ کفکش است.
این پمپ آب، برای پمپاژ آب از چاههای آب، آبیاری باغات و مزارع، حوضچههای پرورش ماهیو پروژههای عمرانی استفاده میشود.