ثبت درخواست تعمیرات

علت خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار

بازدید: 399 بازدید
علت خاموش شدن ماشین لباسشویی ال جی در حین کار و آموزش رفع ایراد

با سلام خدمت شما کاربران وب سایت dibaposhtibanco.com در این فیلم آموزشی اختصاصی تعمیرگاه دیبا پشتیبان ایرانیان بعنوان تعمیرگاه انواع لباسشویی ما به آموزش عیب یابی و تعمیر لباسشویی با موضوع علت و دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار و آموزش عیب یابی و رفع ایراد می پردازیم.

فیلم علت خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار و آموزش رفع ایراد – بخش اول

فیلم علت خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار و آموزش عیب یابی و تعمیر – بخش دوم

ویدیو علت خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار و آموزش رفع خرابی – بخش سوم

ویدیو علت خاموش شدن ماشین لباسشویی در حین کار و آموزش رفع مشکل – بخش چهارم

این روزها ماشین لباسشویی به یکی از لوازم خانگی اصلی اکثر خانوارهای ایرانی تبدیل شده است و از کار افتادن آن برنامه زندگی عادی خانواده‌ها را با مشکل مواجه می‌کند. استفاده مداوم و طولانی مدت از هر وسیله الکترونیکی برای آن مشکلاتی به وجود خواهد آورد، و ماشین لباسشویی هم جدا از این قضیه نیست. یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید، خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار است. در این مطلب دلایل به وجود آمدن این مشکل را معرفی کرده و برای رفع هرکدام راهکارهایی را بیان خواهیم کرد.

دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار

تصور کنید برنامه شستشو را انتخاب کرده‌اید و ماشین لباسشویی شروع به کار می‌کند. پس از چند لحظه لباسشویی از کار می‌افتد و متوقف می‌شود. چه دلیلی برای این موضوع وجود دارد؟ در ادامه تلاش می‌کنیم به این سوال پاسخ دهیم. به طور کلی خاموش شدن ناگهانی و توقف کارکرد نرمال ماشین لباسشویی به دو حالت تقسیم می‌شود. در حالت اول، لباسشویی مدتی کارکرده و به صورت ناگهانی متوقف شده و خاموش می‌شود. در حالت دوم چند دقیقه پس از شروع کار لباسشویی، دستگاه از کار می‌افتد و متوقف می‌شود، اما خاموش نمی‌شود و چراغ‌های آن روشن می‌مانند.

عیب یابی و برطرف کردن اشکال در این حالت، کاری است که نیاز به شناخت حدودیِ قسمت‌های داخلی لباسشویی و مقداری دانش فنی دارد. بنابراین اگر این توانایی را در خود سراغ ندارید، از دستکاری کردن لباسشویی خودداری کرده و به تعمیرکار حرفه‌ای برای تعمیر ماشین لباسشویی مراجعه کنید.

بررسی ایرادات احتمالی که باعث خاموش شدن لباسشویی می شود

بررسی ایرادات احتمالی که باعث خاموش شدن لباسشویی می شود

در صورتی که ماشین لباسشویی شما روشن شده و پس از گذشت مدتی در میانه برنامه شستشو به صورت ناگهانی خاموش شود، دلیل آن ممکن است ریشه مکانیکی یا الکتریکی داشته باشد. در ادامه مطلب دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار را شرح داده و روش برطرف کردن هر یک از ایرادها را بیان می‌کنیم.

خرابی دوشاخه برق ماشین لباسشویی

گاهی اوقات تجمع بار الکتریکی در دوشاخه برق لباسشویی، می‌تواند موجب ذوب شدن قطعات داخلی آن و خرابی دوشاخه شود. در صورت خراب شدن به این دلیل، ظاهر آن تغییر می‌کند و با بررسی ظاهر این قطعه می‌توانید خراب بودن آن را متوجه شوید. در صورت بروز این مشکل بهتر است از تعمیرکار حرفه‌ای بخواهید دوشاخه را برای شما تعویض کند.

خرابی محافظ ماشین لباسشویی

اگر برای لباسشویی خود از محافظ جریان الکتریکی استفاده می‌کنید، خرابی آن می‌تواند یکی از دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار باشد. به ظاهر محافظ دقت کنید که ذوب شدگی یا سوختگی در آن وجود نداشته باشد. در صورتی که چراغ‌های محافظ روشن بودند، دلیل این مشکل می‌تواند نوسان لحظه ای برق بوده باشد؛ در این صورت با اندکی صبر و ثابت شدن چراغ‌های محافظ، می‌توانید مجدداً لباسشویی را روشن کنید. همچنین اتصالات ورودی برق و محافظ دستگاه را مورد بازدید قرار داده و بررسی کنید.

خرابی خازن پارازیت گیر لباسشویی

در انتهای دوشاخه برق ماشین لباسشویی، یک خازن پارازیت گیر نصب می‌شود. هدف از نصب این خازن، جلوگیری از آسیب دیدن لباسشویی به دلیل حجم بار الکتریکی زیاد در دو شاخه می‌باشد؛ در واقع این خازن عملکردی مانند فیوز دارد و در صورت به وجود آمدن شرایط نامساعد، می‌سوزد تا جریان ورودی برق لباسشویی قطع شده و به دستگاه آسیبی نرسد. با قطع شدن جریان و سوختن خازن، لباسشویی خاموش شده و دیگر روشن نمی‌شود.

در صورتی که پس از بررسی متوجه سوختن خازن پارازیت گیر شدید، تنها راهی که وجود دارد تعویض این قطعه است؛ چرا که خازن پارازیت گیر قابل تعمیر نبوده و تنها گزینه موجود تعویض آن می‌باشد.

خرابی تایمر یا برد الکتریکی دستگاه

در مدل‌های جدیدترِ لباسشویی، از برد الکتریکی یا صفحه نمایش لمسی برای انجام تنظیمات دستگاه و ارسال فرمان شستشو استفاده شده است. در مدل‌های قدیمی‌تر، یک تایمر بر روی دستگاه وجود داشت که روشن کردن و راه اندازی دستگاه به وسیله آن صورت می‌گرفت. به وجود آمدن نوسانات برق و یا خراب شدن قطعاتی مانند شیر برقی و المنت می‌تواند باعث آسیب دیدن برد الکترونیکی دستگاه شده و نهایتاً موجب خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار شود. از آن جایی که برد الکتریکی لباسشویی یکی از قسمت‌های حساس دستگاه بوده و تعمیر و یا تعویض آن نیاز به تخصص و دانش فنی دارد، توصیه می‌شود در صورت وقوع مشکل این چنینی از دستکاری کردن لباسشویی خودداری کرده و به تعمیرکار حرفه‌ای مراجعه کنید.

از کارافتادن ماشین لباسشویی در حالت روشن

از کارافتادن ماشین لباسشویی در حالت روشن

در ادامه این مطلب و بررسی دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار، به حالتی می‌رسیم که در آن کارکرد ماشین لباسشویی متوقف شده، اما دستگاه همچنان روشن است و خاموش نشده است. موارد مختلفی می‌تواند باعث به وجود آمدن این وضعیت شود. برخی از این دلایل احتمالی عبارتند از:

  • خرابی و از کار افتادن تایمر
  • خرابی در اتصالات الکترونیکی
  • قطع شدن سیم دستگاه
  • خراب شدن میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی
  • خرابی موتور قفل درب
  • خراب شدن زبانه درب لباسشویی
  • خرابی شیر برقی
  • خراب شدن برد کنترل اصلی ماشین لباسشویی

موارد گفته شده برخی از محتمل‌ترین دلایل توقف ناگهانی لباسشویی موقع کار هستند. اگرچه توقف کارکرد نرمال دستگاه می‌تواند دلایلی به جز موارد گفته شده داشته باشد. گاهی اوقات خراب شدن قطعات داخلی کوچک‌تر می‌تواند موجب از کار افتادن قسمت‌های بزرگتر دستگاه و در نتیجه خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار شود. در ادامه مطلب برخی از متداول ترین دلایل توقف کارکرد ماشین لباسشویی را بررسی می‌کنیم.

خرابی میکروسوئیچ درب

هنگامی که قفل درب ماشین لباسشویی باز باشد، میکروسوئیچ درب مانع از چرخیدن دیگ شستشو شده و کارکرد دستگاه را متوقف می‌کند. تا زمانی که درب ماشین لباسشویی قفل نشود، دستگاه شروع به کار نخواهد کرد. خراب شدن میکروسوئیچ باعث خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار نمی‌شود، بلکه عملکرد آن را متوقف می‌کند و دستگاه همچنان روشن می‌ماند.

برای بررسی این موضوع باید با استفاده از مولتی متر، تک تک سوئیچ‌های موجود بر درب لباسشویی را بررسی کنید. معمولاً این سوئیچ‌ها قابل تعمیر نیستند و در صورت خراب شدن هرکدام، باید تعویض شوند.

خراب بودن زبانه درب ماشین لباسشویی

در ماشین لباسشویی، دستگاه پس از اطمینان از قفل بودن درب فرایند شستشو را آغاز می‌کند. بنابراین قفل درب نقش مهمی در شروع فرایند شستشو دارد. در صورتی که زبانه قفل اشکال داشته باشد و درب لباسشویی به خوبی بسته نشود، قفل درب مانع از شروع یا ادامه پیدا کردن عملیات شستشو می‌شود. در صورتی که قفل درب ایراد داشته باشد، ممکن است لباسشویی در میانه راه عملیات شستشو متوقف شده و از کار بیافتد.

خرابی قفل در می‌تواند دلایل مکانیکی یا الکترونیکی داشته باشد. در این مرحله باید ظاهر قفل را به دقت بررسی کنید تا اشکالاتی نظیر ساییدگی یا هرز شدن در آن وجود نداشته باشد. در صورتی که متوجه شدید قفل در به درستی کار نمی‌کند و درب لباسشویی به اصطلاح درست چفت نمی‌شود، مفهومش این است که قفل درب آسیب دیده و باید تعویض شود.

موارد گفته شده جزو ایرادهای بخش مکانیکی قفل درب بود. برای بررسی کارایی الکتریکی آن، باید با استفاده از مولتی متر وجود جریان در هر یک از سوئیچ‌های قفل را بررسی کنید. در صورتی که یکی از سوئیچ‌ها فاقد جریان بود، یعنی قفل درب ایراد دارد و باید تعویض شود.

خرابی شیر ورودی

در طی عملیات شستشو، در مرحله خیس شدن لباس‌ها، شیر ورودی فعال شده و باعث ورود آب به داخل دیگ لباسشویی می‌شود. در صورتی که عملکرد شیر ورودی، که با نام شیر برقی نیز شناخته می‌شود، با مشکل رو به رو شود، دستگاه در انتظار ورود آب به داخل دیگ خواهد ماند و متوقف خواهد شد. بنابراین خرابی شیر ورودی باعث خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار نمی‌شود، بلکه دستگاه را متوقف می‌کند. برای بررسی شیر ورودی آب، باید با استفاده از مولتی متر وجود جریان در آن تست شود. در صورتی که جریان نداشت، این قطعه خراب است و احتمالاً باید تعویض شود.

خرابی تایمر لباسشویی

در لباسشویی‌های قدیمی‌تر، تایمر را ولوم لباسشویی می‌نامیدند. تایمر در این دستگاه‌ها قسمتی است که به صورت مکانیکی در حین عملیات شستشو به قسمت‌های مختلف لباسشویی فرمان می‌دهد و عملیات شستشو را پیش می‌برد. بنابراین در صورت خرابی تایمر، عملیات شستشو در همان مرحله متوقف شده و ماشین از کار می‌افتد. در لباسشویی‌های جدیدتر، تایمر قطعه ای مجزا با برد الکتریکی جداگانه است.

با توجه به توضیحات فوق، متوقف شدن تایمر و از کار افتادن ماشین لباسشویی یکی از ایرادات متداول در دستگاه‌های قدیمی‌تر است. برخی از متداول‌ترین خرابی‌های تایمر عبارتند از:

  • در صورتی که تایمر در جهت مخالف چرخانده شود، توپی تایمر معیوب شده و برخی از زائده‌های موجود بر روی آن خرد می‌شوند. در این صورت قسمتی از برنامه‌ها اجرا نشده و تایمر در یک نقطه متوقف می‌شود.
  • موتور تایمر وظیفه به حرکت در آوردن تایمر حول محور خود را بر عهده دارد. با گذشت زمان و فرسوده شدن این قسمت، قسمت‌هایی نظیر چرخ دنده‌های پلاستیکی موجود در داخل تایمر ساییده شده و به درستی کار نمی‌کنند. در این زمان لازم است که کل موتور تایمر بررسی و سرویس شده و در صورت نیاز تعویض شود.

برای بررسی سلامت تایمر، باید به نمودار سیم‌کشی ماشین لباسشویی توجه کرده و با استفاده از مولتی متر جریان تایمر لباسشویی اندازه گیری شود.

خرابی برد کنترل اصلی

معیوب بودن برد کنترل اصلی دستگاه هم می‌تواند باعث خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار شده و هم باعث متوقف شدن آن شود. از آن جایی که برد کنترل یکی از اصلی‌ترین قطعات بوده و بررسی و تعمیر آن نیاز به دانش فنی و الکترونیکی دارد، در صورتی که در این زمینه اطلاعات کافی ندارید بهتر است به تعمیرکار حرفه‌ای مراجعه کنید.

سخن پایانی

با استفاده مداوم و طولانی مدت از ماشین لباسشویی، همانند هر دستگاه برقی دیگری، امکان بروز اشکال و خرابی در این دستگاه وجود دارد. در این مطلب دلایل خاموش شدن ماشین لباسشویی موقع کار بررسی گردید و راهکارهایی برای رفع آن ارائه گردید. از آن جایی که تشخیص و برطرف کردن اکثر دلایل خاموش شدن و یا توقف کارکرد دستگاه نیاز به دانش فنی دارد، در صورتی که فاقد اطلاعات کافی در این زمینه هستید توصیه می‌شود از انجام هرگونه اقدام خودسرانه پرهیز کرده و از تعمیرکار حرفه‌ای بخواهید دستگاه را بررسی کند.

دسته‌بندی آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی فیلم آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت