بدون شک یکی از کاربردیترین وسایل خانه تلویزیون است. به هم ریختگی رنگ تلویزیون اتفاقی آزارنده است که به سختی میتوان آن را نادیده گرفت. مشکلاتی مثل تغییر رنگها، وجود رنگهای اضافی در تصویر، و در نهایت آبی شدن صفحه تلویزیون از جمله این موارد آزاردهنده هستند. در این مطلب علت آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی را بررسی کرده و راههای پیشگیری و بر طرفکردن آن را معرفی میکنیم.
دلایل زیادی از ضربه خوردن پنل تلویزیون گرفته تا جریانهای مغناطیسی و مشکلات بکلایت و پیکسلهای صفحه تلویزیون ال ای دی، میتوانند باعث به وجود آمدن این مشکل باشند. به این ترتیب میتوان گفت عوامل زیادی میتوانند علت آبی شدن صفحه تلویزیون LED باشند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. این مشکل باعث میشود کیفیت تصویر تلویزیون شما پایین آمده و نتوانید به خوبی از آن لذت ببرید.
علت آبی شدن صفحه تلویزیون LED
تشخیص علت دقیق آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی کاری تخصصی است و اغلب تعمیرکار بر اساس تجربه و مهارت قبلی علت دقیق این مشکل را از بین مجموعهای از احتمالات تشخیص میدهد. آبی شدن تصویر ممکن است به دلیل آسیب دیدن پنل تلویزیون اتفاق بیافتد. پنل تلویزیونهای ال ای دی بسیار حساس هستند و کافی است در حالی که روشن هستند آنها را جابجا کنید، یا در حین جابجایی ضربهای به آنها وارد شود. در این حالت به دلیل به هم ریختن پنل، سیستم نوردهی تلویزیون به هم ریخته و رنگها به درستی نمایش داده نمیشوند.
به همین ترتیب ممکن است مشکل آبی شدن صفحه تلویزیون به بکلایت آن مربوط باشد. در این موارد اغلب تصاویر به دو رنگ و با سایه آبی نمایش داده میشوند. خرابی و مشکلات بکلایت قابل تعمیر و بر طرف شدن است و در صورت بروز، اغلب مواقع نیازی به تعویض قطعه ندارد. آسیب بکلایت همچنین میتواند باعث شود رنگ آبی یا رنگهای اصلی در صفحه تلویزیون افزایش پیدا کرده و در تصویر حضور بیشتری پیدا کنند.
علت آبی شدن صفحه تلویزیون LED همچنین میتواند سوختگی و به هم ریختگی پیکسلهای صفحه تلویزیون باشد. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی مثل زیاد روشن ماندن تلویزیون، جابجایی نادرست یا پایه غیراستاندارد، و حتی قرار گرفتن در گرما یا میدان مغناطیسی با نزدیک کردن آهنربا به تلویزیون بروز کند. برای رفع این مشکل نیز تعمیر پنل و پیکسلهای صفحه تلویزیون ضروری است.
مشکل یا خراب شدن پنل تلویزیون
پنل همان صفحه نمایش تلویزیون است که قطعه اصلی آن را تشکیل داده و تنظیمات رنگ در آن انجام میشود. این قطعه بسیار حساس است و در صورت جابجایی بد تلویزیون، ضربه خوردن و یا قرار گرفتن در کنار وسایل گرمایشی، ممکن است آسیب ببیند. اغلب خراب شدن رنگ ارتباط مستقیم با پنل دارد، اما تشخیص قطعی این موضوع کار سختی است. در صورت آسیب دیدن پنل و عدم امکان تعمیر آن، راهی به جز تعویض پنل تلویزیون باقی نمیماند.
این کار هزینه به نسبت سنگینی دارد چرا که پنل مهمترین بخش از یک تلویزیون ال ای دی محسوب میشود. در صورتی که تنها راه تعویض پنل باشد، لازم است برای انجام این کار با تعمیرکار متخصص تعمیر تلویزیون هماهنگ شوید. تعویض پنل کاری بسیار فنی است که بهتر است در صورت عدم آشنایی فنی مناسب، خودتان را به هیچ وجه درگیر آن نکنید. همچنین در هنگام تعویض پنل، سعی کنید پنل جایگزین مناسبی خریداری کنید و از استفاده از پنلهای متفرقه خودداری کنید. بعضی از این پنلها قیمت ارزانتری دارند اما به سرعت دچار مشکل، خصوصا مشکلات رنگی میشوند. برای اجتناب از این مشکلات از پنلهای استاندارد که دارای ضمانت مناسب هستند استفاده کنید.
در مجموع پنل تلویزیون حساسیت بالایی دارد و بهتر است برای پیشگیری از خرابی آن به خوبی از آن محافظت کنید. قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد، ضربه خوردن، جابجایی در حال روشن بودن، و همچنین خیس شدن صفحه تلویزیون میتواند باعث دیدن آن و بروز مشکلات رنگی در تلویزیون شود. با پیشگیری از این موارد میتوانید از این علت آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی پیشگیری کنید.
آسیب دیدن بکلایت تلویزیون ال ای دی
در تلویزیونهای ال ای دی از بکلایت ال ای دی برای نور دادن تصاویر استفاده میشود. بکلایت یک صفحه نازک و تخت است که وظیفه نور دادن تصاویر در تلویزیون را انجام میدهد. در صورت بروز مشکل در بکلایت، ممکن است یکی از رنگهای اصلی تلویزیون مثل آبی با شدت بیشتری نمایش داده شود. به همین ترتیب این مشکل میتواند باعث نمایش رنگ اضافی آبی در صفحه تلویزیون شود. بکلایت ال ای دی صفحهای متشکل از نورهای ال ای دی است که در کنار پنل، مهمترین اجزای یک تلویزیون یا صفحه نمایش را تشکیل میدهد. همچنین در صورت بروز مشکل در بکلایت، ممکن است تصویر دو تایی نمایش داده شود.
در بیشتر مواقع مشکلات بکلایت قابل تعمیر و ترمیم هستند. کار تعمیر بکلایت یا تعویض آن نیازمند شناخت فنی دقیق و مناسب از مکانیسم کار تلویزیون LED است. برای همین در صورت شناسایی مشکل در بکلایت، کار تعمیر آن را به مرکز تعمیرات لوازم خانگی دیبا پشتیبان ایرانیان واگذار کنید. مشکلاتی مثل تیره و روشن شدن تصویر، دو رنگ شدن و یا حضور رنگ اضافی در آن، با تنظیم مناسب بکلایت و تعمیر آن بر طرف شده و نیازی به تعویض قطعه نیست. اما در مواردی که شدت مشکلات زیاد باشد یا از چند نظر بکلایت دچار مشکل شود، تعویض آن اجتناب ناپذیر میشود. نوسانات برق، و روشن ماندن تلویزیون برای مدت طولانی از جمله مواردی هستند که میتوانند باعث به وجود آمدن این مشکل باشند.
مشکلات پیکسلها
همان طور که میدانید پیکسلها نقاط نورانی هستند که بسته به تصویری که نمایش داده میشود قابلیت تغییر رنگ دارند. به دلایل مختلفی ممکن است پیکسلها آسیب دیده و یا دچار سوختگی شوند. پیکسلها طوری طراحی شدهاند که رنگهای مختلفی را نمایش دهند. هنگامی که یک تصویر ثابت برای مدت طولانی از تلویزیون نمایش داده شود، پیکسلها به اصطلاح گیر میکنند. به این ترتیب آنها روی همان رنگی که نمایش دادهاند قفل شده و همان رنگ را نمایش میدهند.
در صورتی که علت آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی مربوط به پیکسلها باشد، با بعضی از برنامههای بازیابی میتوان آن را بر طرف کرد. این برنامهها پیکسلهای تلویزیون را مجبور به تغییر رنگ میکنند و به این ترتیب باعث بازگشت آنها به حالت اولیه میشوند. اما در صورتی که این روش مشکل را بر طرف نکند، صفحه و پنل تلویزیون باید مورد بررسی و تعمیر قرار بگیرد.
یکی دیگر از دلایل پخش رنگ اضافی و آبی شدن تصویر به خاطر مشکلات پیکسل، به دمای هوا بر میگردد. هنگامی که محیط بیش از حد سرد باشد مایع کریستالی پنل ال ای دی به خوبی گرم نشده و نمیتواند فعالیت مناسب انجام دهد. به این ترتیب ممکن است مشکل آبی شدن صفحه تلویزیون با بالا بردن دمای محیط بر طرف شود.
مشکلات جابجایی و آسیبهای کلی
در صورت ضربه خوردن پنل تلویزیون در حین جابجایی، وارد آمدن فشار روی آن، قرار گرفتن در معرض سرما یا گرما، و همچنین قرار گرفتن کنار وسایلی که آهنربا یا دارای بار مغناطیسی هستند، مشکلات به هم ریختگی رنگ و آبی شدن صفحه ممکن است بروز کند. برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است با تلویزیون خود خیلی با احتیاط رفتار کنید و از جابجا کردن آن در حالی که روشن است به جد خودداری کنید. همچنین هنگام نصب تلویزیون ال ای دی به دیوار یا گذاشتن آن روی پایه رومیزی، از گیرهها و پایههای استاندارد استفاده کنید.
پیکسلها و پنل تلویزیون بسیار حساس هستند. هر نوع فشار آمدن به پنل میتواند منجر به آسیب دیدن پیکسلها شود. هنگامی که از گیره یا پایه نامناسب برای نگهداری تلویزیون استفاده کنید باعث میشوید وزن تلویزیون از حالتی که برای آن طراحی شده خارج شود. این موضوع میتواند باعث فشار آمدن به پیکسلها و بروز مشکل در نمایش رنگها شود.
به همین ترتیب در صورتی که وسایلی که بار مغناطیسی یا خاصیت آهنربایی دارند در کنار تلویزیون قرار بگیرند، میتوانند کارکرد پیکسلها را به هم ریخته و باعث نمایش رنگهای اضافی در آن شوند. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از قرار دادن وسایل الکترونیکی دیگر مثل گوشی موبایل یا انواع دستگاههای مشابه در کنار تلویزیون اجتناب کنید.
سخن پایانی
عوامل مختلفی ممکن است علت آبی شدن صفحه تلویزیون LED باشد که در این مطلب به اصلیترین آنها پرداختیم. جدیترین مشکلی که میتواند منجر به بروز این مسئله شود آسیب دیدن پنل تلویزیون است. پنل یا صفحه نمایش تلویزیون، مهمترین بخش آن است که وظیفه نمایش تصاویر را بر عهده دارد. در صورتی که تلویزیون به شکل غیراصولی جابجا شود، یا به هر دلیلی صفحه آن ضربه بخورد، احتمال بروز مشکلات رنگی و آبی شدن صفحه در آن وجود دارد.
عامل دیگری که ممکن است نقشی در بروز این مشکل داشته باشد، بکلایت تلویزیون است. بکلایت بخشی از تلویزیون است که تنظیم میزان نمایش نور را انجام میدهد. در صورت بروز مشکل برای بکلایت، تصاویر ممکن است به شکل دوگانه نمایش داده شده و همچنین رنگهای اضافی مانند آبی در تصویر نمایان شود. برای حل این مشکل لازم است که بکلایت تعمیر شود. این مشکل به نسبت آسیب دیدن پنل کمتر جدی بوده و امکان بر طرف کردن آن با استفاده از تعمیر وجود دارد. مورد دیگری که میتواند علت آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی در نظر گرفته شود آسیب دیدن پیکسلها است. این مشکل بیشتر به خاطر نمایش یک تصویر ثابت برای مدت زیاد بروز میکند. با خاموش کردن تلویزیون در زمانهایی که قصد تماشای آن را ندارید، میتوانید تا حد زیادی از بروز این مشکل پیشگیری کنید.