ویدیو آموزش عیب یابی علت روشن نشدن ماشین لباسشویی – بخش اول
ویدیو آموزش عیب یابی علت روشن نشدن ماشین لباسشویی – بخش دوم
بدون شک یکی از پرکارترین لوازم خانگی، ماشین لباسشویی است. اکثر خانوادهها در فاصلههای زمانی مشخص و به طور هفتگی یا چند روز یک بار لباسهای اعضای خانه را میشویند، و هرگونه خرابی در ماشین لباسشویی میتواند به معنی بر هم خوردن نظم شستشو و تلنبار شدن لباسها روی هم شود. بنابراین پیشگیری از خراب شدن ماشین لباسشویی و رفع سریع ایرادهای پیش آمده در آن، اهمیت زیادی دارد. یکی از رایجترین خرابیهای این دستگاه، روشن نشدن ناگهانی است. در این مطلب قصد داریم به علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی بپردازیم و راهکارهای طلایی را برای رفع این مشکل بیان کنیم.
علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی
دلایل مختلفی میتوانند باعث شوند ماشین لباسشویی شما روشن نشود. گاهی وقتها این امر وجود ایراد کوچکی است که به سادگی برطرف میشود، اما گاهی وقتها مشکل جدی است و نیاز به مراجعه به تعمیرکار حرفهای و تعویض قطعات خواهید داشت. در واقع عواملی مانند سیم کشی، برد الکتریکی و برق نقش اساسی در روشن شدن لباسشویی دارند، اما ممکن است عوامل دیگری باعث شوند این دستگاه روشن نشود. در ادامه برخی از متداول ترین علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی را بیان کرده و راهکارهایی برای رفع هر کدام ارائه خواهیم داد.
ایراد در برق لباسشویی
یکی از اصلی ترین علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی به وجود آمدن ایراد در تغذیه دستگاه است. در صورتی که ماشین لباسشویی شما روشن نشود، اولین چیزی که باید بررسی کنید این است که آیا دستگاهتان برق دارد؟ برای انجام این کار، به یک فازمتر یا مولتیمتر نیاز خواهید داشت. ابتدا با استفاده از فازمتر، از وجود برق در پریز برق مطمئن شوید. پس از اطمینان حاصل کردن از برق دار بودن پریز، باید ولتاژ ورودی برق ماشین لباسشویی را با استفاده از مولتی متر بررسی کنید. ماشین لباسشویی برای روشن شدن به برقی با ولتاژ مابین 205 تا 230 ولت و جریان 15 آمپر نیاز دارد. با استفاده از مولتی متر میتوانید مقادیر ولتاژ و جریان ورودی به دستگاه را بدست آورید.
ایراد در کابل رابط
برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع، باید شکل ظاهری کابل دستگاه را بررسی کنید. باید دقت کنید که در جایی از سیم پارگی، پوسیدگی یا آب شدگی وجود نداشته باشد. همچنین دوشاخه را نیز بررسی کنید و از خراب نبودن آن مطمئن شوید. اگر شکل ظاهری سیم ایرادی نداشت، باید از وجود نداشتن قطعی در آن اطمینان حاصل کنید. برای این منظور مولتی متر را در حالت بوق قرار دهید و قطع بودن یا نبودن سیم را بررسی کنید. در صورت وجود قطعی در سیم، مناسب ترین گزینه تعویض کامل سیم میباشد.
ایراد در فیوز
یکی دیگر از علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی خرابی فیوز میباشد. بنابراین در مرحله بعدی باید با استفاده از مولتی متر، فیوز را بررسی کنید. در صورت وجود خرابی در فیوز، به سادگی و با تعویض فیوز مشکل دستگاه برطرف میشود. توجه کنید که اگر چراغهای دستگاهتان روشن شدهاند، معنی اش این است که فیوز سالم است و ایرادی ندارد.
علتهای کار نکردن ماشین لباسشویی
گاهی اوقات پس از روشن شدن ماشین لباسشویی، صفحه نمایش دستگاه روشن میشود، اما دستگاه شروع به کار نمیکند. در صورتی که با مشکل این چنینی مواجه شدید، دلیل آن میتواند یکی از موارد زیر باشد.
عدم توازن لباسها در ماشین لباسشویی
زمانی که لباسها به صورت یکنواخت در ماشین لباسشویی قرار نگرفته باشند، یعنی به عبارتی عدم توازن بار در دستگاه وجود داشته باشد، سوییچ عدم تعادل فعال میشود و به دستگاه اجازه نمیدهد عملیات شستشو را آغاز کند. به منظور برطرف کردن این مشکل، باید لباسها را به صورت یکنواخت در دستگاه قرار دهید. پس از آن که لباسها را به صورت گفته شده در دستگاه قرار دادید، اگر همچنان دستگاه کار نکرد، به سراغ مراحل بعدی و چک کردن سایر قسمتهای دستگاه بروید.
خرابی صفحه کلید یا صفحه نمایش دستگاه
در برخی از دستگاههای جدیدتر صفحه نمایش لمسی برای ورود فرمان بر روی دستگاه قرار گرفته است و در سایر دستگاهها صفحه کلید این نقش را بر عهده دارد. به منظور بررسی وجود ایراد در صفحه کلید، باید کلیدهای قرار گرفته بر روی آن را فشار دهید. اگر برخی از کلیدها کار کرده و برخی دیگر کار نکردند، صفحه کلید دارای اشکال است و با تعویض آن میتوانید مشکل را برطرف کنید. هیچگاه کلید دستگاه را در حالت اتصال کوتاه و به اصطلاح یکسره قرار ندهید، چرا که جدا از اینکه به دستگاه آسیب جدی میرساند، میتواند خطراتی را به دنبال داشته باشد.
در دستگاههایی که دارای صفحه نمایش هستند، در صورتی که صفحه نمایش کار نکرد، باید جریان برق ورودی به آن بررسی شود. همچنین در صورتی که قسمتی از صفحه نمایش کار نمیکرد، این به معنی خراب بودن آن قطعه است و باید به تعمیرکار حرفه ای مراجعه کنید.
خرابی سوئیچ درب لباسشویی
خراب بودن سوئیچ درب دستگاه، میتواند یکی دیگر از علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی باشد. ماشین لباسشویی به نحوی طراحی شده است که اگر درب آن باز باشد، شروع به کار نمیکند. هنگامی که درب دستگاه به صورت کامل بسته شود، سوئیچ درب فعال شده و لباسشویی کار میکند. مکانیزم قفل شدن درب دستگاه را این سوئیچ بر عهده دارد؛ بنابراین با خراب شدن آن، موتور دستگاه کار نمیافتد و به طور کلی ماشین لباسشویی کار نمیکند و عملیات شستشو آغاز نمیشود.
نحوه تست سوئیچ درب و خارج کردن آن
برای تست سالم بودن سوئیچ درب، باید درب موجود بر روی سوئیچ را از روی آن بردارید و زبانهی داخلش را بررسی کنید. سپس زبانه را فشار داده و رها کنید. اگر پس از انجام این کار صدایی از سوئیچ نشنیدید، این قطعه از کار افتاده و باید تعویض شود.
پس از باز کردن درب لباسشویی، لاستیک دور درب ماشین لباسشویی را مشاهده خواهید کرد. سوئیچ درب در زیر این لاستیک قرار دارد. اگر قصد داشته باشید سوئیچ درب را خارج کنید، باید اول لاستیک دور درب را کمی بلند کنید و با پیچ گوشتی فنر زیر لاستیک را به بیرون کشیده و آزاد کنید. پس از خارج کردن فنر، میتوانید لاستیک را از جای خود خارج کرده و به سوئیچ درب دست پیدا کنید.
خرابی موتور لباسشویی
در ادامه بررسی علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی در این بخش به موتور این دستگاه میپردازیم. همه دستگاههای لباسشویی دارای یک موتور هستند که وظیفه آن چرخاندن دیگ شستشو است. در برخی مدلها از موتوری استفاده میشود که در دو جهت ساعتگرد و پادساعتگرد میچرخد. در صورتی که پس از روشن کردن لباسشویی، موتور نچرخید و در همین حین صدایی خفه از آن خارج شد، باید سریعاً دستگاه خاموش شده و به تعمیرکار حرفهای مراجعه شود. خرابی در موتور جزو ایرادهایی است که حتماً باید توسط افراد متخصص و با تجربه مورد رسیدگی قرار گیرد.
خرابی در ولوم تایمر
در برخی مدلهای لباسشویی، مخصوصاً در مدلهای درب از بالا، سوئیچ استارت بخشی از تایمر بوده و راهاندازی دستگاه با این قسمت انجام میشود. یکی دیگر از علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی میتواند به وجود آمدن ایراد در ولوم تایمر باشد. استفاده مداوم و طولانی مدت، میتواند باعث هرز شدن ولوم روی شفت شود؛ در صورت بروز این ایراد، مشکل باید توسط تعمیرکار حرفهای با تعویض ولوم تایمر برطرف شود.
خرابی در برد کنترل لباسشویی
برد کنترل در دستگاه لباسشویی، همان طور که از نامش پیداست، وظیفه کنترل تمامی اجزای دستگاه نظیر موتور، پمپ و غیره را بر عهده دارد. اگر این برد دچار مشکل شده و نتواند ولتاژ لازم را برای تک تک قطعات دستگاه فراهم کند، این موضوع میتواند موجب روشن نشدن دستگاه شود. در میان علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی خرابی برد کنترل یکی از تخصصیترین و پیچیدهترین ایرادات ممکن است. برای بررسی این موضوع حتماً باید به تعمیرکار حرفهای مراجعه شود.
نکاتی برای افزایش طول عمر لباسشویی
پس از بررسی علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی در این بخش به نکاتی اشاره میکنیم که رعایت کردن آنها میتواند موجب افزایش طول عمر دستگاه و عملکرد بهتر آن شود. در ادامه این نکات را بیان خواهیم کرد:
- پس از به اتمام رسیدن کار دستگاه لباسشویی، دوشاخه آن را از پریز خارج کنید. پس از انجام این کار، درب لباسشویی را باز نموده و با استفاده از یک دستمال پارچهای لاستیک قرار گرفته در دور درب را خشک کنید.
- یکی از مواردی که میتواند موجب افزایش طول عمر لباسشویی شود، استفاده از جرمگیر مخصوص آن است. معمولاً توصیه میشود که بعد از هر 10 تا 15 بار استفاده، از جرمگیر استفاده کنید تا جرمهای باقی مانده بر روی سطوح دیگ شستشو از بین بروند.
- اگر لباسهایی دارید که دارای قسمتهای فلزی هستند، در هنگام شستشو آنها را در یک پوشش توری قرار دهید. در هنگام چرخش دیگ، برخورد این قسمتهای فلزی و یا گیر کردن آن باعث وارد آمدن آسیب به دیگ میشود. با قرار دادن این لباسها در تور، مانع از آسیب رسیدن به ماشین لباسشویی میشوید.
- برخی از دستگاههای لباسشویی دارای فیلتر هستند. گاهی اوقات باید این فیلتر را خارج کرده و تمیز کنید. انجام این کار به صورت گاه گاه، زمان زیادی از شما نمیگیرد؛ اما در صورتی که این کار را انجام ندهید، گرفتگی فیلتر لباسشویی در آینده مشکلاتی را برای دستگاه به وجود خواهد آورد.
سخن پایانی
در این مطلب متداول ترین علت های روشن نشدن ماشین لباسشویی را بیان کردیم. برخی از راهکارهای ارائه شده به حدی ساده است که هر کاربری قادر به انجام دادنش است و شما هم با مطالعه این مطلب میتوانید آنها را انجام دهید. البته روشن نشدن دستگاه میتواند دلایل به غیر از موارد بیان شده داشته باشد و مثلا مرتبط با اشکالات اساسی در موتور ماشین لباسشویی باشد که تشخیص آن از افراد متخصص در این زمینه بر میآید. توصیه میشود در صورتی که از دانش فنی لازم برای تعمیر ماشین لباسشویی خود نیستید، از هرگونه دستکاری آن خودداری کنید و برای رفع مشکلات آن به مرکز تعمیرات یا تعمیرگاههای معتبر تعمیر لوازم خانگی مراجعه کنید.