ثبت درخواست تعمیرات

علت سوختن غذا در مایکروفر و مایکروویو

بازدید: 361 بازدید
علت سوختن غذا در مایکروفر و آموزش رفع بوی سوختگی

در این مقاله از دیبا پشتیبان ایرانیان بعنوان یکی از تخصصی ترین مراکز تعمیرات مایکروفر و مایکروویو قصد داریم در رابطه با یکی آسیب های مایکروفر و مایکروویو که باعث سوختن غذا می شود بحث کنیم. همچنین در ادامه به راه کار هایی که باید بعد از سوختن غذا در مایکروویو و همچنین روش های از بین بردن بوی سوختگی ناشی از غذای سوخته در مایکروویو بپردازیم. همچنین در انتهای این مقاله به بررسی اینکه چه غذا های را نباید در مایکروویو قرار دهید و باید ها و نباید های استفاده از مایکروویو و  می پردازیم.

مایکروفر و مایکروویو ها چگونه کار می کنند؟

برای این که بتوانیم پی ببریم که چرا غذا در مایکروفر یا مایکروویو می سوزد، ابتدا باید نحوه ی کارکرد مایکروویو را بدانیم. مایکروویو ها غذا را با سرعت فوق العاده ای می پزند و در عرض چند دقیقه یا کمتر غذا های باقی مانده در یخچال را گرم می کنند. مایکروویو ها امواج الکترو مغناطیسی هستند که با سرعت نور در فضا حرکت می کنند. مایکروویو ها انرژی زیادی به همراه دارند. به همین خاطر است که مایکروویو ها توسط جعبه های فلزی قوی احاطه شده اند که اجازه فرار امواج را نمی دهند. مایکروویو ها می توانند تقریبا شش برابر سریع تر از اجاق های معمولی غذا را بپزند. همچنین باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند، زیرا می توانند بلافاصله بدون اینکه منتظر بمانید اجاق گرم شود، شروع به طبخ غذا کنید.

مایکروویو ها انرژی گرما را مستقیما به مولکول های(ذرات ریز ) در داخل غذا هدایت می کنند. مایکروویو ها دقیقا شبیه به امواج الکترو مغناطیسی هستند که از طریق فرستنده های تلویزیون و رادیویی از هوا عبور می کنند. مایکروویو با ارتعاش آب  موجود در مواد غذایی کار می کند. آب فرکانسی که مایکروویو ایجاد می کند را به سرعت می گیرد و این صورت آب موجود در غذا به سرعت گرم می شود. داخل مایکروویو، یک مولد امواج مایکروویو به نام مگنترون وجود دارد. وقتی که مایکروویو را روشن می کنید، مگنترون برق را از پریز گرفته و آن را به امواج رادیویی با قدرت کافی تبدیل می کند. مگنترون این امواج را از طریق کانال های راهنمای موج به محفظه ی مواد غذایی هدایت می کند  و از آنجا به غذا یی که روی یک سینی که می چرخد و غذا گرم می شود. مایکروویو انرژی خود را بر روی مولکول های موجود در مواد غذایی منتقل می کند و به سرعت آن را گرم می کند.

علت اصلی سوختن غذا در مایکروفر و مایکروویو چیست؟

ماکروویو و ماکروفر ها برای انتقال انرژی خود به رطوبت موجود در مواد غذایی نیاز دارند. وقتی غذایی را داخل مایکروویو می گذارید نباید از زمان قرار دادن آن خیلی بگذرد که  تمامی رطوبت موجود در غذا از بین رفته باشد. آسیبی که مایکروویو می تواند به بافت غذا برساند، در درجه اول به انرژی جذب شده و حساسیت بافت غذا بستگی دارد. این تابعی از چگالی توان مایکروویو ( که بستگی به فاصله از منبع و توان مصرفی آن )، فرکانس، سرعت جذب در بافت داده شده و حساسیت بافت دارد. بافت هایی که دارای مقدار زیادی آب هستند ( با توجه با الکترولیت ) میزان جذب مایکروویو بیشتری دارند. میزان گرم شدن بافت چربی بسیار کندتر از بافت عضله است. علت سوختگی می تواند بخاطر این اتفاق بیوفتد که تمام آب موجود در غذا ی شما تبخیر شده باشد. بنابراین اگر دیگر آبی درون غذا  وجود نداشته باشد، خود غذا می سوزد. همچنین مهمترین عاملی که می تواند منجربه سوختگی غذا در مایکروویو شود، بخاطر نوع غذایی است که داخل مایکروویو قرار می دهیم. در ادامه غذاهایی را نباید داخل مایکروویو قرار دهید را بیان کرده ایم.

غذا هایی که نباید در ماکروفر قرار دهید

برنج خام

برنج باکتری های بالقوه ای را درون خود دارد که مایکروویو برای از بین بردن این باکتری ها توانایی لازم را ندارد. بنابراین پختن برنج در مایکروویو می تواند باعث مسمومیت این مواد غذایی شود.

نان

اگر شما بخواهید یک تکه نان را در مایکروویو گرم کنید میبینید که نان شما اگر کمی خنک شود، بسیار خشک می شود، علت این است که گلوتن، نشاسته و قند موجود در نان در مایکروویو واکنش نشان می دهد و نان سفت می شود. بنابراین شما می توانید به جای مایکروویو، نان را در مقداری فویل بپیچید و در فر قرار دهید. اگرچه مدت زمان بیشتری طول میکشد اما ارزشش را دارد.

تخم مرغ با پوست

هیچ وقت تخم مرغ خام را با پوست داخل مایکروویو قرار ندهید. زیرا دمای زیاد مایکروویو باعث ایجاد بخار در داخل تخم مرغ می شود که با ایجاد فشار، می تواند تخم مرغ را تخریب کند.

لیوان آب

اگر لیوان آب را درون مایکروویو قرار دهید بسیار گرم می شود وموقعی که لیوان را از مایکروویو خارج می کنید  اگر بخواهید به این لیوان آب چای یا قهوه اضافه کنید، قابلیت انفجار دارد. پیشنهاد می کنیم برای گرم کردن آب فقط از کتری و اجاق گاز استفاده کنید.

هر غذایی که بیش از یک بار گرم کردید

اگر غذا هایی را که یک بار گرم کردید و داخل یخچال قرار داده اید و دوباره می خواهید آن را گرم کنید دست نگه دارید. با این کار کیفیت غذا به شدت پایین می آید. بنابراین فقط لازم است که از شر آن غذا خلاص شوید و آن غذا را دور بریزید. و به سلامتی خود اهمیت دهید.

باید ها و نباید های مایکروفر و مایکروویو و نکات مهم در استفاده از آنها

هیچ وقت از ظروف پلاستیکی که برای استفاده در مایکروویو طراحی نشده اند استفاده نکنید، زیرا نه تنها برای غذا بسیار مضر می باشد و ایجاد سم میکند همچنین ممکن است این ظروف ذوب شوند و باعث آتش سوزی شوند.  

بعضی از غذا ها ( که در بالا بیان کردیم ) را به هیچ عنوان نباید در مایکروویو قرار دهید، زیرا ممکن است دچار سوختگی و یا در بعضی موارد دچار انفجار شود.

هیچ وقت ظروف آلومینیومی را درون مایکروویو قرار ندهید. این کار بسیار خطرناک می باشد و قابلیت آتش سوزی در مایکروویو را دارد زیرا وقتی فلز گرم شود، گرما را منعکس می کند و به خود مایکروویو بر می گرداند.

از ظروف چینی به خصوص ظروفی که دارا ی لبه های طلایی هستند در مایکروویو استفاده نکنید.

رفع بوی سوختگی در داخل مایکروفر

داخل یک کاسه نصف فنجان آب و 1 قاشق غذا خوری سرکه سفید بریزید. مایکروویو را به مدت 5 دقیقه روشن کنید. سپس به مدت 15 دقیقه صبر کنید. بخار این محلول باعث رفع بوی بد دیواره ها و فضای داخل مایکروویو می شود. زیرا سرکه بو ها را جذب می کند. سپس کاسه را برداشته و قسمت های داخل مایکروویو را با یک حوله پاک کنید.

اگر این کار جواب نداد روی یک اسفنج مقداری سرکه و جوش شیرین بریزید و به مدت 30 ثانیه داخل مایکروویو قرار دهید سپس سینی شیشه ای و درب و فضای داخل مایکروویو را با اسفنج تمیز کنید.

قدرت مرکبات می تواند به کمک شما بیاید. برای این منظور درون یک کاسه 2 لیوان آب و دو پرتقال نصف شده یا یک لیمو قرار دهید  سپس مایکروویو را به مدت 4 دقیقه روشن کنید سپس به مدت 12 ساعت بدون باز کردن درب مایکروویو صبر کنید. میبینید که بوی سوختگی از بین رفته.

یک راه دیگر استفاده از قهوه است. 2 قاشق قهوه را در نصف فنجان آب به مدت 3 دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید تا بوی بد ماکرووویو از بین برود.

دسته‌بندی آموزش تعمیرات مایکروفر مقالات آموزش تعمیرات مایکروفر
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت