ثبت درخواست تعمیرات

عدم شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی

بازدید: 466 بازدید
عدم شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی

امروزه تلویزیون ها جز وسایل مهم در منازل، ادارات، موسسات و… می باشند که علاوه بر جنبه ی سرگرمی، جنبه ی آموزشی نیز دارند. با پیشرفت تکنولوژی رفته رفته به کیفیت تلویزیون ها اضافه شد، اما نکته ی مهم در تمامی تلویزیون ها داشتن تصویر با کیفیت بالا می باشد. برای این که یک تصویر با کیفیت و شفاف روی صفحه تلویزیون ما نشان داده شود، یکی از اجزای مهم و اصلی، آنتن می باشد. عدم شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی یا به عبارتی دیگر عدم دریافت درست سیگنال و سیگنال دهی ضعیف می تواند علل مختلفی داشته باشد، که ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی همین موضوع بپردازیم. به عبارتی ضعیف بودن سیگنال های دریافتی و یا عدم دریافت سیگنال ها به دلیل مشکلات آنتن است. این مشکلات می تواند بنا به دلایل مختلفی مثل مکان نا مناسب آنتن، خرابی کابل آنتن، کم بودن ارتفاع، ضعیف بودن گیرنده دیجیتال و… اتفاق افتاده باشد. اما در این صورت راه حل رفع این مشکل، تقویت کردن سیگنال و بر طرف کردن مشکلاتی که گفته شد می باشد. بنابراین اگر تلوزیون شما آنتن ندارد یعنی هیچ تصویری را نشان نمی دهد یا پیغام  NO SIGNAL روی صفحه نمایش نشان داده می شود و یا در مورد نصب آنتن مشکلی دارید، ما به عنوان مرکز تخصصی تعمیر لوازم خانگی خواندن این مقاله رابه شما پیشنهاد میدهیم.

آنتن چیست و چه وظیفه ای دارد؟

آنتن یک میله ی فلزی یا یک ظرف فلزی است که امواج الکترومغناطیسی را جذب می کند و آن ها را تبدیل به سیگنال الکتریکی می کند. در واقع آنتن استفاده شده در منزل ما، یک گیرنده می باشد. فرستنده نیز، آنتنی می باشد که سیگنال الکتریکی را به امواج الکترومغناطیسی تبدیل می کند. یه به عبارتی دیگر آنتن، سیگنال را از مرکز دریافت می کند و سیگنال را به گیرینده دیجیتال منتقل می کند و در نهایت ما اطلاعات گرفته شده را به صورت تصویر یا فیلم می توانیم ببینیم.

انواع آنتن تلویزیون

آنتن رو میزی : همان طور که از اسمشان نیز مشخص است، آنتن هایی هستند که داخل ساختمان قرار دارند و معمولا بر روی میز و یا کنار تلویزیون قرار می گیرند. این نوع آنتن ها معمولا کوچک هستند و ابعاد کمی را اشغال می کنند و برای مکان هایی بیشتر استفاده می شوند که سیگنال قوی باشد و یا طبقات بالای ساختمان باشند. این آنتن ها به دلیل کم دردسر بودن در نصب محبوبیت بالایی دارند. همچنین آنتن دیجیتال رو میزی برای افرادی که مستجر هستند و می توانند آنتن را به راحتی با خودشان ببرند خیلی پیشنهاد خوبی می باشد.

آنتن هوایی ثابت : این نوع آنتن ها بر روی پشت بام نصب می شوند و باید ابتدا جهت مورد نظر را تنظیم کنید و سپس آن را ثابت کنید. همچنین این نوع آنتن ها برای مکان هایی که سیگنال دهی قوی باشد، مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا در صورت قوی بودن سیگنال دهی، نیازی به پیدا کردن سطح کیفیت بهتر نمی باشد و نیازی نیست تا آنتن برای پیدا کردن فرکانس مختلف گردش کند.

آنتن هوایی گردان : این نوع آنتن ها برای مکان هایی استفاده می شوند که سطح سیگنال ها ضعیف می باشد و در واقع تصویر بر روی دستگاه نشان داده نمی شود. در نتیجه آنتن برای پیدا کردن سیگنال قوی تر می چرخد. معمولا این وضعیت برای طبقات همکف یا طبقات پایین یا ساختمان های کوتاه یا ساختمان هایی که ساختمان های اطراف بلند می باشد، بسیار مناسب هستند و بهترین انتخاب برای منازلی می باشد که از فرستنده اصلی دور هستند.

علت های عدم شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی

علت های عدم شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی

  • انتخاب آنتن نا مناسب
  • تنظیم نبودن ارتفاع آنتن
  • انتخاب مکان و جهت نا مناسب برای آنتن
  • عدم استفاده از آنتن جهت دار
  • وجود موانع بین آنتن گیرنده تلویزیون و آنتن فرستنده ی امواج تلویزیونی
  • عدم استفاده از بوستر ها و آمپی فایر ها
  • خرابی کابل آنتن یا استفاده از کابل بی کیفیت
  • تنظیم نبودن ورودی
  • نا مناسب بودن پایه ی آنتن
  • خرابی برد الکترونیکی چاپی
  • اتصالات نامناسب پریز، اسپیلر و رابط به تلوزیون
  • فاصله ی زیاد آنتن با برج فرستنده
  • وزش باد شدید
  • عدم تنظیمات نرم افزاری صحیح
  • دریافت یک سیگنال مشابه به طور همزمان

انتخاب آنتن نا مناسب

اگر دستگاه شما آنتن را شناسایی نمی کند، احتمالا مدل آنتن شما مشکل دارد. برای این که این مشکل بر طرف شود، باید در انتخاب آنتن دقت کنید، برای این منظور می توانید از همسایگانتان کمک بگیرید و بپرسید که آن ها از چه مدل آنتنی استفاده می کنند و یا از یک تکنسین با تجربه کمک بخواهید. مثلا ممکن است که در منزل شما آنتن هوایی مناسب تر از آنتن رو میزی باشد. یا مثلا باید از آنتن هوایی گردان استفاده کنید، یا مثلا باید از آنتن دارای تقویت کننده سیگنال یا نویز گیر استفاده کنید و… . توجه داشته باشید هر چقدر یک آنتن قوی باشد، سیگنال ها را بهتر می تواند دریافت کند.

تنظیم نبودن ارتفاع آنتن

یکی از مهم ترین دلایل ضعیف بودن سیگنال دریافتی یا عدم شناسیایی آنتن، ارتفاع آنتن می باشد. معمولا آنتن های هوایی بخاطر این که در ارتفاع نصب می شوند، قدرت دریافت سیگنال آن ها بهتر از آنتن های رو میزی می باشد. آنتن های هوایی باید حتما در ارتفاع مناسبی تنظیم شوند تا عملکرد خوبی داشته باشند تا در واقع بتواند سیگنال ها را به خوبی از برج فرستنده ی سیگنال دریافت کنند. معمولا بهترین مکان برای قرار دادن آنتن هوایی پشت بام می باشد، اما اگر در صورت نصب آنتن در پشت بام، طول کابل افزایش می یابد و سیگنال ضعیف می شود و یا نویز می افتد، باید آنتن را در جایی قرار دهید که طول سیم آنتن کم ترین حالت ممکن باشد، در نتیجه می توانید آنتن را در بالکن و یا در نزدیک پنجره قرار دهید. در صورتی که چاره ای جز نصب آنتن در پشت بام و استفاده از کابل با طول زیاد نداشته باشید، بهتر است تا از کابل بسیار با کیفیت و تقویت کننده سیگنال استفاده کنید.

انتخاب مکان و جهت نا مناسب برای آنتن

شاید شما هم از قدیم به یاد داشته باشید که تنظیم نبودن آنتن همیشه جز دغدغه های افراد بوده و هست. به خصوص در گذشته این مشکل خیلی بیشتر وجود داشت و اکثر اوقات پدر خانواده بر روی پشت بام، به دنبال پیدا کردن جهت مناسب و تنظیم کردن آنتن بود و یا تعمیرکار محلی برای تعمیر یا نصب آنتن به منزل ما مراجعه می کرد. در گذشته مثلا 15-20 سال پیش سامانه دیجیتالی وجود نداشت و پیدا کردن یک جهت مناسب برای به دست آوردن یک تصویر بدون برفک کار آسانی نبود. اما اگر تلویزیون ال ای دی شما آنتن را شناسایی نمی کند، بررسی کنید که جهت آنتن شما به چه صورت می باشد، و سعی کنید که آنتن را در مکانی مناسب نصب کنید و شما باید جهت آنتن را پیدا کنید. جهت مناسب باید هم جهت با فرستنده ی سیگنال باشد. برای این منظور می توانید ببینید که جهت آنتن همسایگان شما به چه سمتی است و یا با آزمون و خطا جهت مناسب را پیدا کنید. علاوه بر این موارد شما می توانید برای پیدا کردن بهترین جهت، از نقشه ی FCC DTV استفاده کنید. در صورتی که نمی توانید استاندارد های نصب آنتن را رعایت کنید می توانید از یک تکنسین کمک بگیرید. زیرا در صورت نصب نا درست، ممکن است که مشکلی در آنتن به وجو بیاید و باعث دوباره کاری شود. همچنین هنگام نصب آنتن توجه داشته باشید که دریافت دو یا چند موج از یک فرستنده، باعث می شود که تصاویر نشان داده شده در تلویزیون حالت سایه خواهند داشت.

عدم استفاده از آنتن جهت دار

اگر سیگنال دهی تلیوزیون شما ضعیف است، یا سیگنال موجود نمی باشد، می توانید برای تلویزیونتان از یک آنتن جهت دار استفاده کنید. آنتن جهت دار، محل دقیق برج های فرستنده ی سیگنال را به شما نشان می دهد و در نتیجه سیگنال های تلویزیون را تقویت می کند. از همین جهت توصیه می کنیم که اگر سیگنال دهی تلویزیون شما ضعیف است، از آنتن جهت دار استفاده کنید تا آنتن به راحتی بتواند ایستگاه فرستنده سیگنال را پیدا کند.

وجود موانع بین آنتن گیرنده تلویزیون و آنتن فرستنده ی امواج تلویزیونی

شاید شما تمام موارد از قبیل آنتن، کابل آنتن، خود گیرنده دیجیتال، تلویزیون و… را بررسی کردید، اما باز هم مشکل ضعیف بودن سیگنال بر طرف نشد. یکی دیگر از مواردی که باید بررسی شود، این است که ببینید آیا در خط مستقیم بین گیرینده دیجیتال و آنتن گیرینده ی تلویزیون مانعی وجود دارد یا نه. این موانع می تواند مثلا یک دیوار یا یک ساختمان بلند یا برج بین آنتن و مرکز پخش باشد. در نتیجه باید ارتفاع آنتن را تنظیم کنید و یا باید محل آنتن را تغییر دهید و آنتن را در یک محل مناسب نصب کنید تا مانعی بر سر راهش قرار نداشته باشد تا باعث بروز اختلالات در امواج نشود.

عدم استفاده از بوستر ها و آمپی فایر ها

آمپی فایر ها یا بوستر ها در حقیقت تقویت کننده ی سیگنال هستند. بوستر ها امواج ورودی در خروجی را چندین دسی بل قوی تر می کنند. می توان گفت سیگنال ها حدود 20 دسی بل تقویت می شوند. در نتیجه دریافت ضعیف ترین سیگنال ها نیز امکان پذیر می باشد. بعضی از آنتن ها دارای سیستم نویز گیر هستند و این قابلیت باعث می شود تا نویز ها از بین بروند و سیگنال دهی قوی تر انجام شود. بنابراین اگر سیگنال دهی آنتن شما ضعیف است، استفاده از تقویت کننده های آنتن بسیار پیشنهاد می شود. همچنین برای دریافت یک تصویر خوب، باید سیگنال وردی به گیرنده یه خوصیتی داشته باشد، آن هم این است که باید نسبت سیگنال به نویز از یه حد خاصی بیشتر باشد، که به این نسبت، SIGNAL / NOISE  گفته می شود. در واقع باید کاری کرد که سیگنال قوی شود و نویز کم تر شود.

خرابی کابل آنتن یا استفاده از کابل بی کیفیت

یکی دیگر از بخش های به ظاهر کم اهمیت ولی بسیار مهم، کابل آنتن می باشد. یعنی اگر شما بهترین آنتن و بهترین گیرنده دیجیتال را نیز داشته باشید، اما اگر کابل آنتن استاندارد نباشد و یا فرسوده باشد، سیگنال دهی با مشکل مواجه می شود. بنابراین در این صورت لازم است تا از مناسب بودن وضعیت کابل آنتن مطمن شوید. کابل آنتن یا کابل کواکسیال، کابلی از جنس مس می باشد که در یک لایه آلومینیومی قرار دارد. هنگام خرید کابل آنتن یا کابل کواکسیال باید توجه داشته باشید که یک کابل استاندارد و با کیفیت را خریداری کنید، تا سیگنال، کم تر ضعیف شود و روی سیگنال نویز اضافه نشود. همچنین باید توجه داشته باشید که سیم آنتن نباید بیش از 15 متر باشد، زیرا باعث افت سیگنال می شود.

تنظیم نبودن ورودی

گاهی ممکن است که آنتن مشکلی نداشته باشد و مشکل از این باشد که تلوزیون روی ورودی ای تنظیم شده باشد که دستگاه به آن متصل نشده باشد. یعنی به عبارتی شما تمایل دارید تا از گیرنده دیجیتال استفاده کنید، اما تلویزیون بر روی گیرنده ماهواره تنظیم شده است. در این صورت تنها کافیست تا از طریق کنترل از راه دور ( ریموت تلویزیون )، حالت ورودی را تغییر دهید. بنابراین اولین مرحله، بررسی این مورد است که تلویزیون شما روی منبع یا ورودی صحیح تنظیم شده باشد.

همچنین توجه داشته باشید که گاهی نیز ممکن است که همه چیز دست باشد و مثلا گیرینده دیجیتال شما خاموش باشد و یا روی حالت آماده به کار قرار گرفته باشد. که در این صورت باید دستگاه را روشن کنید. همچنین اگر از ماهواره استفاده می کنید، مطمئن شوید که کابل ها به درستی به پشت تلویزیون متصل شده باشند. اما اگر پیغام ” بدون سیگنال ” به دلیل انتخاب نا درست منبع ورودی نیست، به احتمال زیاد آنتن و یا تنظیمات آنتن مشکل دارند و باید سایر موارد را مورد بررسی قرار دهید.

نا مناسب بودن پایه ی آنتن

یکی دیگر از موارد مهم، که باعث بروز مشکلات در تنظیمات آنتن می شود، ثابت نبودن پایه ی آنتن می باشد. زیرا اتصالات پایه ی آنتن باید به درستی وصل شده باشد و پایه ی آنتن باید محکم باشد تا آنتن همیشه ثابت باشد و تنظیمات آنتن به هم نریزد. حتی محکم بودن پایه ی آنتن در آنتن های متحرک نیز دقیقا به همین صورت باید رعایت شود و اتصالات پایه ی آنتن متحرک نیز باید حتما ثابت و محکم باشد.

خرابی برد الکترونیکی چاپی

این برد وظیفه دارد تا کابل آنتن را به خوبی نگه دارد. در صورت ورود گرد و خاک یا رطوبت به داخل این قطعه، باعث می شود تا کیفیت سیگنال کاهش پیدا کند و در نتیجه کیفییت تصویر نیز پایین می آید. بنابراین لازم است تا این مورد نیز بررسی شود و در صورت نیاز توسط تعمیرکار ماهر در زمینه تعمیرات تلویزیون ال ای دی تعویض گردد.

اتصالات نامناسب پریز، اسپیلر و رابط به تلوزیون

اگر تلویزیون شما آنتن را شناسایی نمی کند، ممکن است که آنتن یا کابل یا گیرینده دیجیتال، به درستی به تلویزیون وصل نشده باشند. در نتیجه لازم است تا اتصالات متصل به تلوزیون را بررسی کنید و برای این منظور می توانید تمامی این موارد را از اول وصل کنید تا ایراد کار پیدا شود.

فاصله ی زیاد آنتن با برج فرستنده

همان طور که می دانید برج فرستنده، سیگنال و امواج را ارسال می کند و آنتن این امواج و سیگنال ها را دریافت می کند و توسط تلویزیون نمایش می دهد. اما اگر فاصله ی بین برج فرستنده و آنتن یا تلویزیون ما زیاد باشد، سیگنال دهی ضعیف خواهد بود و در نتیجه گیرنده ما سیگنال ضعیفی را دریافت می کند و یا این که اصلا سیگنالی دریافت نمی کند. همچنین ممکن است که دامنه ی سیگنال به اندازه کافی بزرگ نباشد. در این صورت باید از تقویت کننده سیگنال استفاده شود.

وزش باد شدید

یکی از ساده ترین و می توان گفت اصلی ترین دلایل سیگنال دهی ضعیف یا عدم دریافت سیگنال درست، وزش باد شدید می باشد. این اتفاق ممکن است که در هر فصلی اتفاق بیوفتد. البته به منطقه ی جغرافیایی و شرایط جوی محل سکونت شما نیز خیلی ربط دارد. اما به طور کلی وزش باد شدید، باعث گردش آنتن می شود و در نتیجه تنیمات آنتن به هم می خورد و شناسایی آنتن در تلویزیون ال ای دی با مشکل مواجه می شود.

عدم تنظیمات نرم افزاری صحیح

اگر از آنتن رو میزی یا از آنتن هوایی استفاده می کنید، باید ویژگی تنظیم کانال در منوی تلویزیون دوباره فعال شود تا تلویزیون بتواند کانال های فعال را دوباره اسکن کند. این مورد به عنوان ویژگی برنامه خودکار تلویزیون شناخته می شود. بنابراین بهتر است تا اسکن خودکار را در تلویزیون انجام دهید.

دریافت یک سیگنال مشابه به طور همزمان

همچنین اگر تلویزیون شما آنتن ندارد، احتمال دارد که یک سیگنال مشابه را به طور همزمان از دو محل متفاوت دریافت می کند.

نکاتی در مورد آنتن تلویزیون ال ای ادی

چند نکته در مورد خرید آنتن برای تلویزیون ال ای دی

هنگام خرید آنتن باید به چندین مورد توجه داشته باشید تا بعد ها با مشکل مواجه نشوید. اول از همه نوع آنتن می باشد، که آنتن ها می توانند رو میزی، هوایی ثابت و یا هوایی گردان باشد. سپس نوع سیگنال دریافتی می باشد، سیگنال دریافتی می تواند دیجیتال یا آنالوگ باشد، که برای تلوزیون ال ای دی بهتر است تا نوع سیگنال دریافتی دیجیتال را خریداری کنید. سپس محدوده فرکانس و امپدانس می باشد. همچنین به تعداد خروجی نیز باید توجه داشته باشید. همچنین باید توجه داشته باشید که تقویت کننده سیگنال دارد یا نه، برای مکان هایی که سیگنال دهی ضعیف است، تقویت کننده سیگنال نیز اگر داشته باشد بهتر است. همچنین برند آنتن نیز مهم است و سعی کنید حتما یک برند معتبر و پر طرفدار را خریداری کنید. از معروف ترین برند ها می توان به هانی، سیماران، آذران، سیما باخ، آترون، سیگنال، زانوگه، فروزش، سومو، آرسیما، باخ الکترونیک، دیجیتال اسکای، نمایش، آفتاب، اسکای و… اشاره کرد. همچنین قابلیت استفاده برای تلویزین led را نیز باید داشته باشد. علاوه بر این، این که ساکن کدام طبقه هستید نیز بر روی انتخاب آنتن شما تاثیر قابل توجهی دارد. یکی از فاکتور های مهم در انتخاب آنتن، گین می باشد. هر چقدر گین ( بهره ) آنتن که بر اساس دسی بل می باشد، عدد بزرگتری باشد، کیفیت آنتن بالاتر می باشد. همچنین آنتن مخصوص گیرنده دیجیتال جز آنتن هایی می باشد که عملکرد خوبی دارد.

جمع بندی بحث

تلوزیون ال ای دی شما، هرچقدر هم که از کیفیت بالایی برخوردار باشد، اگر از یک آنتن خوب و مناسب استفاده نشود، تصویر کیفیت مطلوبی نخواهد داشت. بنابراین انتخاب آنتن یک فاکتور مهم برای کیفیت مناسب تصاویر در تلوزیون می باشد. در نتیجه بهتر است تا شما از یک آنتن خوب و با کیفیت استفاده کنید و هنگام خرید آنتن تلویزیون به نکات گفته شده توجه داشته باشید. معمولا مشکل تضعیف سیگنال و اضافه شدن نیوز با استفاده از یک آنتن با قابلیت تقویت سیگنال و پارازیت گیر برطرف می شود، بنابراین جای نگرانی نمی باشد.

نکته : در صورتی که تلویزیون را روشن می کنید و تلویزیون تصویری را نشان نمی دهد و چراغ LED چشمک می زند، مشکل ربطی به آنتن ندارد و علت آن یک چیز دیگری می باشد.

دسته‌بندی مقالات آموزش تعمیرات تلویزیون آموزش تعمیرات تلویزیون
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
ورود به سایت