در زندگی امروزی، ماشینهای لباسشویی نقش بسیار مهمی دارند و یکی از لوازم خانگی هستند که در هر خانهای باید وجود داشته باشد. ماشینهای لباسشویی در ابعاد و با تواناییهای متنوع و با قیمتهای مختلف بر حسب امکاناتی که دارند، به بازار عرضه میشوند. با توجه به قیمت بالای این وسیله مصرفی خانگی باید نکات لازم را جهت پیشگیری از ایجاد عیوب اصلی این دستگاه مانند جمع شدن آب در دیگ لباسشویی بدانیم و در صورت مشاهده چنین عیوبی، بلافاصله یا خودمان یا با کمکگرفتن از تعمیرکاران متخصص تعمیر ماشین لباسشویی آنها را رفع کنیم.
در این مقاله از تعمیرگاه دیبا پشتیبان قصد داریم به دلایل جمع شدن آب در دیگ ماشینهای لباسشویی بپردازیم. صرف نظر از مدل و برند ماشین لباسشویی شما، در نظر گرفتن موارد بیان شده در این مقاله و رعایت نکات گفته شده میتواند از به وجود آمدن خرابی در دستگاه و تحمیل هزینه اضافی به شما جلوگیری کند. با مطالعه این موارد و چک کردن مرحله به مرحله آن ها در دستگاه ماشین لباسشویی خود، به احتمال زیاد قادر خواهید بود مشکل را برطرف کرده و از به وجود آمدن مشکلات متعاقب آن پیشگیری نمایید.
مشکلاتی که جمع شدن آب در ماشین لباسشویی به وجود میآورد
تخلیه نشدن آب در زمان مناسب و جمع شدن آن در ماشین لباسشویی، میتواند باعث شود برخی از قطعات درونی دستگاه کارایی خود را از دست بدهند. بنابراین عدم توجه به این مشکل میتواند در درازمدت باعث خرابی دستگاه و مختل کردن عملکرد ماشین لباسشویی شود. جمع شدن آب در ماشین لباسشویی و بی توجهی نسبت به آن باعث میشود که پس از مدتی دستگاه به طور کامل از کار بیفتد و هزینههای سنگینی به دنبال خواهد داشت. همچنین این آب که غالباً مقدار زیادی میکروب و آلودگی با خود دارد، در صورت باقی ماندن طولانی در ماشین لباسشویی و تخلیه نشدن به موقع سبب آلودگی ماشین لباسشویی میشود. بی توجهی به این موضوع میتواند موجب باقی ماندن و رشد میکروبها در ماشین و ایجاد بیماری در کاربر ماشین لباسشویی یا حتی سایر اعضای خانه شود.
دلایل جمع شدن آب در دیگ لباسشویی
اولین نکتهای که در رابطه با جمع شدن آب در دیگ لباسشویی باید به آن توجه شود، بررسی این نکته است که آب جمع شده در ماشین لباسشویی شما تمیز است یا کثیف. سپس دلایل زیر قابل بررسی و رفع هستند.
خرابی شیر برقی
اگر آب جمع شده در ماشین شما تمیز باشد، ایراد به وجود آمده به دلیل کارکرد نادرست شیر الکترونیکی ماشین لباسشویی است که با تعمیر و یا تعویض شیر برقی لباسشویی، این مشکل برطرف میشود.
شیر برقی قسمتی الکترونیکی و مگنتی در ماشین لباسشویی است که قطع و وصل کردن ورود جریان آب به دخل ماشین لباسشویی را کنترل میکند. شیر برقی، که گاهی اوقات شیر الکتریکی نیز نامیده میشود، به صورتی کار میکند که هنگامی که میزان آب موجود در دیگ لباسشویی به حد مجاز برسد، توسط هیدروستات مانع از ورود آب بیشتر به دیگ شده و دستور قطع جریان ورودی را صادر میکند.
هیدروستات یک قطعه الکترونیکی است که مسئولیت گزارش دادن میزان سطح آب موجود در ماشین لباسشویی را بر عهده دارد. بسته به مدل و نوع ماشین لباسشویی شما، نوع هیدروستات به کار گرفته شده در آن متفاوت میباشد. هیدروستات این قابلیت را دارد که به صورت همزمان چندین وظیفه را در ماشین لباسشویی به صورت همزمان انجام دهد.
انسداد لوله تخلیه فاضلاب
اگر آب موجود در دیگ ماشین کثیف بود، مشکل به وجود آمده به دلیل عدم تخلیه آب در ماشین لباسشویی میباشد که یک دلیل احتمالی آن مسدود بودن لوله تخلیه فاضلاب میباشد و باعث جمع شدن آب در دیگ لباسشویی خواهد شد. ممکن است راه آب فاضلاب منزل شما مسدود شده باشد و اجازه تخلیه آب را به ماشین ندهد. در صورتی که گیر کردن یک جسم باعث بسته شدن راه فاضلاب شده باشد، به سادگی با برداشتن آن میتوانید این مشکل را برطرف کنید.
اما در صورتی که فاضلاب منزل شما به علت رسوب یا نشستِ املاح و نخاله مسدود شده باشد، ممکن است برطرف کردن آن فراتر از توانایی شما باشد و نیاز داشته باشید با کمک گرفتن از عوامل تخلیه چاه، مشکل به وجود آمده را از بین ببرید. با برطرف کردن انسداد، راه برای تخلیه آب باز شده و ماشین کار خود را انجام خواهد داد.
باقی ماندن آب در ماشین لباسشویی در وسط یا انتهای برنامه شستشو
ممکن است در میانه راه برنامه شستشو یا در انتهای آن متوجه شوید که آب در ماشین شما باقی مانده است. دلایل مختلفی میتواند برای روی دادن این مسأله وجود داشته باشد که با رعایت کردن موارد زیر میتوانید از به وجود آمدن آن جلوگیری کنید.
خرابی فیلتر ماشین لباسشویی
گیر کردن نخاله و ضایعات در فیلتر ماشین لباسشویی میتواند مانع از انجام عملکرد نرمال آن شود و موجب باقیماندن آب در داخل ماشین لباسشویی شود. به منظور تعویض فیلتر ماشین لباسشویی میتوانید از بخش پایینیِ آن اقدام به تعویض فیلتر کنید. بررسی فیلتر به صورت منظم و توجه به سالم بودن آن می تواند از وقوع ایرادات بعدی پیشگیری کرده و مانع از اختلال در روند عادی زندگی روزمره و مشکلات احتمالی بعدی گردد.
مشکلات خرطومی موجود در زیر دیگ لباسشویی
همواره باید این موضوع را در نظر داشته باشید که امکان دارد نخاله هایی که همراه با لباس هایتان درون ماشین لباسشویی قرار میگیرند، در خرطومی دیگ لباسشویی نشست کرده و پس از گذر مدتی مانع از خروج آب گردد. برای اطمینان حاصل کردن از این که نخاله در ماشین لباسشویی شما رسوب نکرده باشد، باید خرطومی را با دست فشار دهید و از مسدود نبودن آن اطمینان حاصل کنید. همچنین با در نظر گرفتن عمر مفید خرطومی، باید از وجود نداشتن ایراد در محل نصب، عدم پوسیدگی و تا نخوردن آن مطمئن شوید تا از بروز نشتی و یا خرابی های بعدی جلوگیری شود.
اختلال در کار پروانه پمپ ماشین لباسشویی
وارد شدن وسایل اضافی نظیر کش پول، دکمه و غیره همراه با لباس ها به درون ماشین لباسشویی، میتواند دردسرساز شود باعث جمع شدن آب در دیگ لباسشویی شود. این وسایل میتوانند با گیر کردن به پروانه پمپ ماشین لباسشویی، مانع از عملکرد آن شده و روند کارکردش را مختل کنند. همچنین در صورت سخت بودن اجسامی که به پروانه گیر کرده اند و بی توجهی به آن، این امر موجب آسیب رساندن به پروانه و تحمیل هزینه بیشتر به خانوار میگردد که با یک بررسی ساده میتوان از این مورد اجتناب کرد.
خرابی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی
پس از انجام دادن تمامی مراحل فوق، در صورتی که مشکل برطرف نگردید باید پمپ تخلیه ماشین لباسشویی خود را بررسی کرده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. شاید بتوان گفت رایج ترین دلیل تخلیه نشدن آب در ماشین لباسشویی، خرابی در پمپ تخلیه این دستگاه میباشد. باید این موضوع را در نظر داشته باشید که این قطعه نیز همانند سایر قطعات دستگاههای خانگی، دارای عمر مفید بوده و به مرور زمان کارایی خود را از دست میدهد و نیاز به تعویض شدن دارد. در صورتی خراب بودن این پمپ، با تعویض کردن آن مشکل برطرف میشود.
بررسی شلنگ تخلیه آب ماشین لباسشویی
در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که این شلنگ به شکل صحیح در جای خود قرار دارد و از ماشین لباسشویی جدا نشده است. توجه کنید برای اینکه شلنگ بتواند عمل تخلیه آب را به درستی انجام دهد زیرا در غیراینصورت باعث جمع شدن آب در دیگ لباسشویی خواهد شد و این شلنگ حداقل باید ارتفاعی برابر با نصف ارتفاع ماشین لباسشویی داشته باشد. در صورت رعایت نشدن این موضوع، آب به درستی تخلیه نشده و در دستگاه باقی میماند که این امر در درازمدت می تواند مشکل ساز شود. همچنین باید توجه شود که طول این شلنگ نباید از 7 یا 8 متر بلندتر باشد و باید با بررسی آن از تا نخوردن، پاره نشدن و مسدود نبودن آن اطمینان حاصل شود.
جمعبندی
در این مقاله دلایل احتمالی جمع شدن آب در دیگ لباسشویی را بررسی کرده و راهکار رفع هر یک از آنها را به صورت کامل بیان کردیم. با در نظر گرفتن راهکارهای بیان شده و اجرای آنها، به احتمال بسیار زیاد مشکل به وجود آمده برای شما حل خواهد شد و پس از این آب در ماشین لباسشویی شما جمع نخواهد شد.
در صورت نتیجه نگرفتن از راهکارهای گفته شده، باید به تعمیرکارهای متخصص و مجاز مراجعه کنید تا ایراد دستگاه به صورت تخصصی تر بررسی گردد و مشکل به وجود آمده رفع شود. بی توجهی به این موضوع و رها کردن دستگاه به حال خود، بدون شک موجب به وجود آمدن مشکلات بیشتر و جدی تر در ماشین لباسشویی شده و در آینده هزینههای سنگینتری را برای شما ایجاد خواهد کرد. بنابراین بهتر است که حتی ساده ترین ایرادهای به وجود آمده در دستگاه خود را جدی گرفته و نسبت به رفع فوری آن، چه به وسیله توضیحات ارائه شده و چه به واسطه مراجعه به تعمیرکار مجاز، اقدام نمایید.